Šparge na tisoč in en način

Piran

16 kuharskih mojstrov iz različnih restavracij se je včeraj v Portorožu pomerilo v pripravi jedi s Špargami. Sladokusci so si oblizovali prste, mojstri pa so pobirali nagrade.

Petič zapored se je letos odvijal Šparga fest, ki vsako leto privabi več kuharjev, ki želijo predstaviti svoje znanje. V prihodnje bodo organizatorji dogajanje razširili tudi na hrvaško Istro, kjer prav tako poznajo tovrstna tekmovanja, je razložila Jana Otočan iz turistične organizacije Koper.

Letos je dogajanje potekalo v Portorožu pod okriljem hotelov Lifeclass. Kot običajno je bila komisija sestavljena iz desetih članov.

Pet je bilo predstavnikov medijev, pet pa strokovnjakov kulinarike. Zmaga in s tem naslov naj špargin krožnik je takorekoč ostal doma, saj ga je prejela gostila Ribič iz Seče. Zlati priznanji pa sta dobili še restavracija Rizibizi in gostilna pri Emilu.

Deli novico: