PONAVLJA SE ŽE ZNAN SCENARIJ: Piranski lokali spet tarče vlomilcev (VIDEO)

Piran

V Piranu so v preteklih dneh v eni noči vdrli v kar tri gostinske lokale. Vlamljali so okoli 4. ure zjutraj in v vsakem od lokalov odnesli menjalnino. Piranski gostinci pravijo, da se vlomi ponavljajo vsako leto in da storilci vedno odnesejo samo gotovino, zato bodo sedaj vso menjalnino odnašali domov. Poleg odtujenega denarja je nastala tudi škoda zaradi razbitih oken in vrat, ki jih morajo vsakič znova zamenjati. Sicer pa bližajoča se poletna sezona na tem območju prinaša tudi povečano število tatvin predvsem na plažah, zato na policiji pozivajo k samozaščitnem ravnanju čez celo poletje.

Pred dnevi so v Piranu v eni noči vlomili v kar tri lokale. Storilci so naredili za nekaj sto evrov škode v vsakem posameznem lokalu, v vseh pa so iskali zgolj gotovino. "Mi ne moremo vedeti, kdo je vlamljal, je pa eno in isto. Že lansko leto so bili vlomi in to so te piranske scene, bomo rekli ... Vlamljali so tako, da uničujejo naša vrata in stekla in zaradi tega imamo škodo. Kolikor vem, so pri sosedu vlomili v dva lokala in vzeli menjalni denar," je dejala Romana Draksler iz Spužva bara

Takim vlomom so piranski gostinci priča vsako leto znova. Predvidevajo, da gre za iste storilce, saj po ravnanju sodeč lokale že dobro poznajo in točno vedo, kje imajo v vsakem lokalu spravljen denar. "Pred dnevi so prvič letos spet vlomili, lani je bilo vlomljeno trikrat. Upamo, da ne bo več kaj takega. Odnesli so menjalni denar, lani še nekaj več, vsota je bila okoli 500 evrov. Letos je isto, vzeli so denarnico in 100 evrov menjalnega denarja," je pojasnil Labinot Bequku iz Labi's

Na udaru so tako lokali ob piranski plaži, kot tisti na Tartinijevem trgu. Oškodovani gostinci pravijo, da jih moti predvsem to, da po zakonu ne smejo imeti kamer usmerjenih proti zunanjosti lokalov, saj bi to olajšalo iskanje storilcev. Je pa po statističnih podatkih policije vlomov k sreči vsako leto manj.

"Na območju Policijske postaje Piran ne zaznavamo povečanega števila kaznivih dejanj, celo lahko to povemo, da so letos obravnavali za dobrih 40 odstotkov manj kaznivih dejanj, kot v enakem obdobju lansko leto. Se pravi v Piranu so policisti obravnavali letos 21 vlomov, od tega štiri v gostinske lokale," je statistiko policije predstavila Anita Leskovec, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Koper. 

Sicer pa se bliža poletna turistična sezona, ko v slovenski Istri zaznavajo povečanje kaznivih dejanj, zato opozarjajo vse, naj poskrbijo za svoje premoženje in na plaži ne razkazujejo denarja, nakita in ostalih vrednih predmetov prav tako naj računalnikov torbic in podobnih predmetov ne puščajo na vidnem mestu v vozilih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  15 .05. 2024 ob  11: 31
-1
Kaki teleban moreš bit, da puščaš menjalni denar v lokalu jQuery112309697141554774973_1715765277287?
Personal nima svojega menjalnega denarja, tako da ga prinaša seboj? Aja, saj res...pocen8 delovna sila nima za burek.
Ko sem jaz delal v gostinstvu smo nosili denarnico domov, ker je bila moja, saj delodajalec ti ni dovolil delat, če nisi imel lastne denarnice in lasten menjalni denar. Današnji gostinci niso g od gostinstva.