SE BO UKINITEV SCHENGNA NADALJEVALA? Po Tajaniju tudi Salvini za ohranjanje nadzora na meji s Slovenijo

Svet

Podpredsednik italijanske vlade in vodja Lige Matteo Salvini je včeraj glede slovensko-italijanske meje poudaril, da je v času svetovnih napetosti primerno izvajati nadzor nad gibanjem ljudi čez meje in da bo Italija, ob "odsotnosti" Evropske unije, nadzor izvajala sama. 

Na včerajšnji predstavitvi svoje nove knjige "Controvento" v Vidmu je podpredsednik italijanske vlade in vodja Lige Matteo Salvini med drugim spregovoril tudi o nadzoru državnih meja ter dal vedeti, da Italija ne namerava odpraviti nadziranja meje s Slovenijo. To je pred dnevi potrdil tudi italijanski zunanji minister Antonio Tajani. 

"V posebnem trenutku svetovne napetosti, islamskega radikalizma, menim, da je primerno preverjati, kdo prihaja in kdo odhaja, ob veliki odsotnosti Evropske unije. Naredimo to sami in nadzirajmo sami," je dejal Salvini v odgovoru na vprašanje glede morebitnega podaljšanja suspenzije schengenskega sporazuma na meji s Slovenijo.

Ob tem je spomnil tudi na svoja prizadevanja za omejevanje nezakonitih migracij na morju, zaradi česar poteka proti njemu kazenski postopek. "Naredil sem, kar so Italijani pričakovali, seveda me je potem levica poslala pred sodišče, a rešil sem življenja, zmanjšal pristanke in kazniva dejanja," je poudaril Salvini. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  13 .05. 2024 ob  11: 29
-1
Vazno da bomo priznali palestino!