ŽE DRUGO LETO ZAPORED V KOPRU: Različni verski voditelji poudarili, da je mir edini način za povezovanje ljudi (FOTO)

Koper

Danes se je v prostorih Srbske pravoslavne cerkve v Kopru odvijalo že drugo medversko srečanje, na katerem so bili prisotni predstavniki Rimokatoliške cerkve, Makedonske pravoslavne cerkve, Slovenske evangelistične cerkve ter Islamske skupnosti v Kopru.

Govorili so o forumu 'Mir tebi Evropa, mir tebi Balkan', ki se je lani odvijal v Kopru, in sicer pri Rimokatoliški skupnosti. Ob tem so izpostavili pomembnost medsebojnega sodelovanja in sožitja različnih verskih skupnosti.

Veseli jih, da lokalna skupnost ceni njihova prizadevanja in medsebojno povezanost, v čigar duhu bodo sodelovali pri pripravi medverskega foruma v naslednjem letu in razvijali medverski dialog. Naslednje leto se bo ta odvijal v koprski islamski skupnosti, vodil pa ga bo imam Samir-ef Jusić.

Po besedah koprskega paroha Srbske pravoslavne cerkve Dejana Mandića, so danes govorili o vernikih, verujočih in neverujočih in bili skupnega mnenja, "da je mir edini način za povezovanje ljudi". "Biti mora dialog, ne pa vojne in delitve," je poudaril. Tako želijo tudi drugo leto kot predstavniki verskih skupnosti pokazati ljudem, da, ko držijo vse religije skupaj, lahko na ta način povežejo ljudi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija