INCIDENT V KOPRSKEM LOKALU: Ne samo na goste, 34-letnik se je spravil tudi na varnostnika

Kronika

V nedeljo ob 00.41 so policisti posredovali v enem od gostinskih lokalov v Kopru, kjer je javni red in mir kršil 34-letni moški, doma iz okolice Kopra. V lokalu je nadlegoval goste, zaradi česar mu je varnostnik odredil, da zapusti varovano območje, česar pa ni upošteval. Varnostnika je prijel za oblačilo in ga fizično napadel, zato je varnostnik uporabil fizično silo in sredstva za vklepanje do prihoda policistov. Ker je med postopkom s policisti nakazoval, da bo s kršitvijo nadaljeval, je bilo zanj odrejeno pridržanje.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 158 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 400 klicevObravnavali so 27 prometnih nesreč z materialno škodo in pet z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 11 tatvin, zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo 16 intervencij. Policisti so na območju PU Koper v zadnjem vikendu obravnavali pet nezakonitih prehodov državne meje.

Kršenje javnega reda in miru

V soboto ob 00.57 so policisti posredovali v hotelski sobi v Kopru, kjer je v pijanem stanju javni red in mir kršil 41-letni moški. Ker se kljub posredovanju policistov ni umiril in je s kršitvijo nadaljeval, je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Kraje in vlomi

Policisti in kriminalisti obravnavajo kaznivo dejanje goljufije. Zaenkrat še neznani storilec je 59-letnega moškega iz okolice Kopra spravil v zmoto tako, da je z njim delil podatke o bančnem računu in mu omogočil vstop v spletno banko. Neznani storilec si je nato z računa prenakazal več deset tisoč evrov. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V noči na petek je neznani storilec na gradbišču v okolici Kopra iz tovornega vozila ukradel dva akumulatorja in iz rezervoarja iztočil približno 100 litrov nafte. Na istem gradbišču je iz delovnega stroja ukradel še približno 70 litrov nafte.

V petek ob 23.31 je na OKC PU Koper občanka sporočila, da je na povezovalni cesti od Ankarana proti Kopru, na mostu čez železniško progo, videla mlajšega državljana Maroka s kolesom. Z njim se je pogovarjala, v pogovoru pa ji je povedal, da namerava v Ljubljano. Ob 23.49 je na OKC poklical tudi 30-letni voznik taksi vozila, ki je prijavil, da mu je moški, ki je šel naprej s kolesom, ukradel mobilni telefon znamke Apple Iphone 13 pro. Policisti so v nadaljevanju moškega prijeli in ugotovili, da gre za 18-letnega državljana Maroka, ki je prosilec za mednarodno zaščito v Sloveniji. Tujec je v vinjenem stanju kršil javni red in mir in se do policistov nedostojno vedel. Ker je kljub ukazu policistov s kršitvijo nadaljeval, je bilo zanj odrejeno pridržanje. Pri tujcu so policisti našli in zasegli tudi mobilni telefon Apple Iphone 13, katerega je ukradel vozniku taksi vozila, zato bo zoper njega podana kazenska ovadba.

Fotografije so simbolične.

V Kopru je v soboto neznani storilec poskušal vlomiti v enega od objektov skupnosti. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, za storilcem pa še poizvedujejo.

V nedeljo je v Postojni neznani storilec na parkirišču z nosilcev na osebnem avtomobilu ukradel električno kolo znamke Cannondale Moterra Neo Carbon 3 plus. Storilec je avstrijskega državljana oškodoval za 5.880 evrov.

Vandalizem

V okolici Podgrada so policisti v petek opravili ogled kraja poškodovanja tuje stvari, kjer je bilo ugotovljeno, da je 49-letniku sosed s traktorjem, na katerem je imel pripet mulčer, namerno zapeljal po električni ograji in plastičnih stebričkih, s katero ima ograjen pašnik. Zaradi tega je iz pašnika pobegnilo devet konj.

V soboto je neznani storilec je na ekološkem otoku v Kopru v zabojnik za smeti odvrgel goreč predmet in s tem povzročil, da je vsebina zabojnika pričela goreti. Požar se je razširil na še dva bližnja zabojnika za smeti, ki sta prav tako zgorela v celoti. Požar so pogasili gasilci, policisti pa so opravili ogled kraja in zadevo obravnavajo kot kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija