Z NJIMI SE KILOGRAMI NE BODO VRNILI: 3 rastline, ki pomagajo pri hujšanju

Trendi

Preden se odločite za uporabo izdelkov za hujšanje, poskusite shujšati naravno, saj je to najbolj zdrav način. Obstajajo rastline, ki pospešujejo delovanje metabolizma in s tem izgubo kilogramov. Ni jih treba kombinirati z drugimi rastlinami, dovolj je, da uživate le eno od njih. To so: kopriva, koromač in koriander.

Kopriva

Kopriva ima neverjetno sposobnost čiščenja strupov iz telesa, ki se nalagajo v našem limfnem sistemu in mišičnem tkivu. Listi koprive se uporabljajo za čiščenje krvi in ​​izboljšanje delovanja jeter in ledvic, kar vodi k boljšemu metabolizmu in hitrejšemu topljenju maščob. Obstaja več načinov, kako lahko uporabimo to rastlino za hujšanje.

Čaj pripravimo iz posušenih listov koprive, ki jih najdemo v lekarni ali na spletnih straneh, ki prodajajo zelišča. Eno ali dve žlici koprive damo za 5 minut v vrelo vodo. Iz listov se bodo sprostile zdravilne sestavine. Nato precedimo in popijemo čaj.  Priporočljivo je, da dnevno spijemo 3 do 4 skodelice koprivnega čaja.

Drugi način za pripravo koprive za hujšanje je kuhanje. Sveže liste koprive je mogoče kuhati tako kot špinačo. Lahko pripravimo omako iz koprive ali kombiniramo špinačo in koprivo.

Koromač

Koromač (poznamo ga tudi pod imenom komarček) pomirja želodec, pomaga pri napihnjenosti in drugih prebavnih težavah. Ta rastlina ima protivnetne lastnosti in preprečuje nastajanje plinov. Izboljša prebavo in omogoča hitrejšo in učinkovitejšo absorpcijo hranil. Na ta način pospeši metabolizem in hkrati zavira apetit. Deluje tudi kot diuretik.

Koromačev čaj za hujšanje lahko pripravimo iz vseh delov rastline: listov, semen ali korenin. Naredimo ga lahko iz zdrobljenih posušenih semen, iz svežih ali posušenih listov ter iz kombinacije zdrobljenih semen, zdrobljenih listov in sesekljane korenine.

Koriander

Koriander vsebuje visoko raven flavonoida kvercetina, ki ima močan antioksidativni in protivnetni učinek, zato ščiti celične strukture in krvnihe žile pred škodljivimi prostimi radikali. Poleg tega pomaga zmanjševati slab holesterol. Koriander je dobro znano naravno sredstvo za hujšanje in razstrupljanje. Uporabimo lahko tako liste kot semena.

Pitje čaja ali drugih pijač, na primer smoothija, narejenega iz semen ali listov koriandra (ali kombinacije obojega), ​​je zelo učinkovito sredstvo za zniževanje telesne teže. Blogerka Seema, mama dveh otrok, je dokumentirala svojo pot skozi hujšanje. V letu in pol je na naraven način izgubila 28 kg, potem ko je pila koriandrov čaj vsako jutro na prazen želodec.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  16 .02. 2020 ob  12: 21
Če odmislimo akutne zastrupitve z zdravili, kemikalijami, alkom, ... je "detoksifikacija" največja možna bedarija kot termin in finančni nateg. Če ima človek zdrave ledvice in jetra, je poskrbljeno za edini naravni in sprotni detoks. Kakšni obliži in podobno neki. Za pa kg izgubit na zdrav način in obdržat težo spet na zdrav način pa zdaj ni več nobena skrivnost, da je to edino možno z zdravo keto prehrano.