ZARADI PESTI MANDLJEV NA DAN ŠE NI OGROŽENA VAŠA LINIJA: To so oreščki, zaradi katerih se boste redili ali celo izgubili spolno slo

Trendi

Če pojeste pest mandljev na dan, se ne boste zredili, vendar tega ne moremo trditi za druge oreščke, ki lahko kaj hitro doprinesejo k nabiranju neželenih kilogramov. Preverite, s katerimi ni dobro pretiravati in katere naše telo nujno potrebuje, saj vsebujejo mnoge zdravju koristne snovi.

Uživanje mandljev je zdravju koristno, saj vsebujejo snovi, ki pripomorejo k razstrupljanju, zdravju kosti in metabolizma ter s tem pospešujejo izgubo kilogramov. Mit, da mandlji zakisajo telo, ne drži. Vsebujejo najboljše razmerje med kalcijem in magnezijem (2:1), ki pripomoreta k odvajanju strupov iz telesa in pravilnemu delovanju mišic, vključno s srčno. Poleg tega vsebujejo veliko dobrih maščob in beljakovin ter le malo ogljikovih hidratov (imajo nizek glikemijski indeks). Z uživanjem mandljev boste v telo vnesli tudi veliko vitamina E.

Indijski oreščki vsebujejo največ ogljikovih hidratov med vsemi in spodbujajo lakoto, zato z njimi ne pretiravajte. Brazilski oreščki so še bolj kalorični od indijskih in ko jih uživate, imejte v mislih, da ste že s tremi zaužili kalorij za cel obrok. Brazilci dobro vedo, da sta dva ta oreščka ekvivalentna enemu jajcu. Ker malce zakisajo telo, jih uživajte skupaj s sadjem ali zelenjavo.

Med oreščki so najbolj zdravi orehi, ki vsebujejo veliko dobrih maščob (omega 3 maščobnih kislin), beljakovin in vetamina B in E. Dokazano je, da dobre maščobe ščitijo srčno-žilni sistem in zmanjšujejo tveganje za srčno kap, visok krvni tlak in polišan holesterol. Poleg tega dokazano pomagajo blažiti simptome astme, revmatoidnega artritisa, ekcemov in luskavice. Orehe je dobro uživati skupaj s sadjem - orehi in jabolka so izvrstna kombinacija za alkaliziranje telesa.

Lešnike, ki vsebujejo omega 9 maščobno kislino, je dobro kombinirati skupaj z orehi. Vsebujejo glutaminsko kislino, ki pomaga pri pridobivanju energije, gradnji mišic in hujšanju. Bogati so tudi z aminokislino arganinom, ki pomaga krepiti imunski sistem, izločanje hormonov in izločanje amonijaka iz telesa. Arganin ugodno vpliva na širjenje žil, zato ugodno vpliva pri srčno-žilnih težavah ter impotenci. Tako kot mandlji, lešniki ne zakisajo telesa.

Visoko vsebnost arganina imajo tudi arašidi (kikiriki). Z njihovim uživanjem v telo vnesemo še dve aminokislini - tirozin, ki ugodno vpliva na miselne procese in razpoloženje, je sestavni del ščitničnega hormona, ki vpliva na uravnavanje hitrosti metabolizma, ter fenilalanin, ki vpliva na izločnaje hormona sitosti. Poleg vseh plusov pa imajo arašidi tudi svojo pomanjkljivost - asparginsko kislino, ki vpliva na zmanjševanje seksualnega nagona. Ker je kikiriki blago kisel, ga uživajte s sadjem ali zelenjavo, sicer pa ima nizek glikemijski indeks in je strah, da bi se zredili, odveč.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  05 .12. 2019 ob  13: 23
@vseved, ja, še posebaj, če si kot jaz alergičen na njih. :-) Je pa čista in totalna bedrija o antisex efektu arašidov, včasih so mi bili priljubljeni oreški in nobenih problemov. :-) Kje pa še ta mit o "zakisanju" še vedno drži krila, pa mi tudi ni jasno. Mi je dovolj, da to besedo naletim, pa, da me ne zanima več nič od ostalega.
vseved |  05 .12. 2019 ob  11: 40
jebemti arašide.