NE JEJTE TE VEGE KLOBASICE! Izdelek odpoklicala tudi Perutnina Ptuj

Slovenija

Podjetje Vege & Dobro je iz prodaje odpoklicalo vege klobasice s trga. Te vsebujejo gluten, za katerega je dobavitelj prejel obvestilo proizvajalca, da vsebuje sledi gorčičnih semen, ki pa niso označene na deklaraciji med alergeni v sledovih, so sporočili iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Fotografija je simbolična. 

Podjetje Pivka Perutninarstvo pa je iz prodaje odpoklicalo neskladne serije posamičnega krmila - ovsa. V uradno odvzetem vzorcu ovsa je bilo ugotovljeno 150 ppm semen pelinolistne ambrozije, so sporočili iz Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Serijska oznaka izdelka je 05 - 09 - 19, rok uporabe pa 05 - 09 - 20. Ambrozija predstavlja tveganje za javno zdravje zaradi njenih alergenih lastnosti. S stališča zaščite javnega zdravja je potrebno omejiti distribucijo njenih semen v okolje. Skrbnikom živali svetujejo, da se za vračilo izdelka, ki ga morda še imajo doma, obrnejo na mesto nakupa oz. na zgoraj navedeno podjetje. Postopek predelave uniči kaljivost semen.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija