EPILOG INCIDENTA NA PRIMORSKI HITRI CESTI: Za napad na taksista in policista dobil šest let zapora

Kronika

Okrožno sodišče v Novi Gorici je Iračanu Amarju Yassinu Al Hamdaniju zaradi napada na taksista in policista ter poskusa odtujitve osebnega vozila izreklo šest let zaporne kazni. Po prestani zaporni kazni bo za pet let izgnan iz Slovenije. Obdolženega na razglasitvi sodbe ni bilo.

26-letni obdolženec je kazniva dejanja priznal že na predobravnalnem naroku. Tožilka Ana Radovanović Širok je predlagala, da mu za kaznivo dejanje poskusa uboja taksista prisodijo dve leti zapora, za poskus umora policista štiri leta zapora, za poskus odvzema motornega vozila pa pet mesecev zapora. Enotna kazen bi bila tako šest let zapora.

Sodnik Igor Majnik je sledil tožilkinemu predlogu in Iračanu ob upoštevanju vseh olajševalnih okoliščin prisodil šestletno zaporno kazen. Slednji bo začetek prestajanja zaporne kazni pričakal v priporu, saj je zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti tudi pri tem predlogu sodnik sledil tožilki.

Že na četrtkovem predobravnalnem naroku in predlagani kazni se je oglasil Sindikat policistov Slovenije. V sporočilu so izrazili izredno ogorčenost nad po njihovo nizko kaznijo, ki jo je za Iračana zahtevalo tožilstvo, saj gre za huda kazniva dejanja zoper življenje in telo, poleg tega pa v primeru policista celo za kvalificirano obliko kaznivega dejanja.

"Sindikat policistov Slovenije, preko 8000 policistk in policistov ter zaposlenih v policiji, naših družin, otrok, sorodnikov, prijateljev, znancev in drugih državljanov navedeno potezo razume kot popolno razvrednotenje življenja, varnosti in osebne integritete vseh policistk in policistov ter vseh državljanov, ki bi se v dani situaciji lahko znašli v vlogi oškodovanca," so še zapisali.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija