NEKDANJA TV VODITELJICA PRED SODIŠČEM: Ivana Šundov obtožena poslovne goljufije

Kronika

Nekdanja televizijska voditeljica Ivana Šundov se je zaradi očitkov o poslovni goljufiji znašla pred sodiščem. Podjetje, ki ga je vodila, naj bi oškodovancu prodalo stanovanje v Šibeniku, obremenjeno z bančno hipoteko, z obljubo, da bo hipoteka po plačilu kupnine umaknjena, a se to ni zgodilo. Šundova je zadevo obžalovala, a krivdo zanikala.

Šundova se je na ponedeljkovem predobravnavnem naroku na novogoriškem sodišču izrekla za nedolžno, za zaplet, ki naj bi se zgodil pred več kot desetletjem, pa okrivila nekdanjega partnerja. Dejala je, da je bila le slamnata direktorica podjetja Diva stil in da je celotno poslovanje in prodajo vodil njen bivši partner. Sodišču je povedala, da ji je žal za vse posledice, vendar da sama nima nič s tem kaznivim dejanjem. Oškodovani je pri očitkih vztrajal.

Predobravnavni narok je sicer zaznamovala razprava okoli pristojnosti sodišča. Zagovornik obtožene David Sluga je namreč opozoril, da je bilo domnevno kaznivo dejanje storjeno v tujini, zato je za reševanje pristojno tamkajšnje sodišče. Tudi priče, pri zaslišanju katerih je vztrajal, živijo na Hrvaškem. Tam živi tudi Šundova.

Tožilka Darja Špacapan pa je vztrajala, da je za sojenje pristojno tisto sodišče, kjer deluje storilec in kjer naj bi nastala njegova posledica. Sodnik Goran Klavora se je vseeno odločil za nadaljevanje postopka. Ker bo vabljenje prič, katerih naslove morajo šele pridobiti, težavno, je narok glavne obravnave razpisal šele v sredini februarja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija