ŠPORTI, S KATERIMI BOSTE NAJLAŽE SHUJŠALI: Te štiri aktivnosti najhitreje tonizirajo mišice

Trendi

So se vam nakopičili odvečni kilogrami, ki se jih želite znebiti v kratkem času? Poleg uravotežene prehrane je pomembna tudi pravilna izbira rekreacije. Predstavljamo vam štiri športe, s katerimi boste najhitreje dosegli želen rezultat in se vrnili v formo.


Hoja

Hoja je verjetno najbolj podcenjena izmed vseh telesnih aktivnosti, vendar izjemno učinkovita in enostavna. Čeprav je sprehod vedno koristem, tokrat govorimo o nadzorovani hoji brez prekinitev, za katero boste potrebovali ustrezna oblačila, določen ritem in primerno držo, ki jo vzdržujete med celotnim trajanjem vadbe. Takšno hojo lahko izvajamo kjer koli in kadar koli. V primeru slabega vremena lahko hodimo tudi doma, brez posebnih orodij, ali na tekalni stezi.

Tek

Tek je najbolj razširjena oblika rekreacije pri vseh tistih, ki običajno ne obiskujejo telovadnice. Še zlasti začetniki ga lahko kombinirajo s hojo, ki je lahko tudi del ogrevanja. Tek je eden tistih športov, ki najbolj pomagajo pri hujšanju in toniziranju mišic, saj pri njem aktivno delujejo predel trebuha, zadnjice in stegen.

Kolesarjenje

Vožnja s kolesom, pa tudi uporaba sobnega kolesa, sta odlična način za ohranjanje kondicije, saj gre za šport, ki nam pomaga hitro kuriti kalorije in hkrati oblikovati mišice. Če je že kolesarjenje po ravnem dober način za ohranjanje kondicije, lahko kolesarjenje po strminah pripelje do resnično optimalnih rezultatov.

Preskakovanje kolebnice

Ne morete iti ven ali imate malo prostora za treniranje? V tem primeru uporabite kolebnico. Preskakovanje kolebnice pomaga pri hujšanju in je lahko tudi zabavno, saj lahko treniramo ob glasbi in izvajamo preskoke na različne načine. Različni načini skakanja pomagajo izoblikovati mišice nog, zadnjice in trebuha.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija