USPEH PRED DOMAČIMI GLEDALCI: Belakova v Kopru do drugega mesta v finalu (FOTO)

Koper

Prvi dan finalnih odločitev na tekmi svetovnega pokala v športni gimnastiki, ki te dni poteka v Kopru, je slovenska telovadka Teja Belak z oceno 14,375 točke osvojila drugo mesto na preskoku. V finalu preskoka je nastopila tudi Tjaša Kysselef, ki je zasedla peto mesto (13,775). Prav tako peti je bil Jure Pavlica (13,350) na konju z ročaji.


Teja Belak (levo) je osvojila drugo mesto.

Belakova je po tem, ko je prejšnji konec tedna na tekmi svetovnega pokala v Osijeku zmagala, tokrat zasedla drugo mesto. Zmagala je Azerbajdžanka Marina Nekrasova z oceno 14,475, tretja je bila Čilenka Franchesca Santi (14,000).

Jure Pavlica

Slovenija je imela v finalih še enega predstavnika, in sicer Jureta Pavlico, ki je na konju z ročaji zasedel peto mesto. Prepričljivo je zmagal lanski evropski prvak Irec Rhys Mccleghan z oceno 15,450. Pavlica si v četrtkovih kvalifikacijah sicer ni zagotovil mesta v finalu, uvrstil se je takoj za najboljšo osmerico na deveto mesto, a je danes zaradi povabila organizatorjev vseeno dobil priložnost finalnega nastopa pred domačimi gledalci.

Tjaša Kysselef 

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija