GIMNASTIKA ZA VSE: V Kopru združeni FlipCapris

Koper

Koprski del Športnega kluba (ŠK) Flip Piran in Gimnastičnega društva (GD) Capris v novo šolsko leto vstopata združena v Gimnastično plesno skupino FlipCapris. Otroci in mladostniki lahko tako v Kopru vadijo v vseh športnih in umetniških disciplinah, ki so jih do zdaj izvajali v obeh klubih, to so gimnastika, ritmična gimnastika, akrobatika, cheerleading, skoki z male prožne ponjave in na veliki prožni ponjavi ter hip hop, jazz in pom pon ples, petje in gledališče, so sporočili iz novonastale skupine.

Z združitvijo je FlipCapris postal z nekaj sto člani največji klub, ki se na Obali ukvarja s t. i. gimnastiko za vse, kot se strokovno imenuje dejavnost, ki vključuje različne zvrsti gimnastike, akrobatike in plesa.

Telovadnici Osnovne šole Antona Ukmarja in Osnovne šole Dušana Bordona bosta letošnje šolsko leto pokali po šivih. Na obeh šola bodo namreč gostovali mladi športniki iz Gimnastično plesne skupine FlipCapris. Med njimi bo največ šolarjev, ki bodo trenirali gimnastiko, akrobatiko, cheerleading, skoke z male prožne ponjave in na veliki prožni ponjavi, ples… "Še posebej ponosni pa smo na to, da edini na Obali ponujamo ritmično gimnastiko pod vodstvom ruske trenerke Marie Gavrilenko," pravi predsednica FlipCaprisa Samanta Čuk.  Ob tem izpostavlja tudi plesno navijaško skupinoCapristars, ki je na tekmovanju European Cheerleading Championship julija letos v Zagrebu osvojila tri naslove evropskih prvakinj, tri naslove evropskih podprvakinj ter dve tretji mesti. Glede na to, da dekleta (v skupini jih je 30) neizmerno uživajo tako na treningih v telovadnici kot tudi v druženju izven nje, je prepričana, da bo skupina, čeprav z novim imenom, ostala eden od temeljev novega kluba.

Čeprav je gimnastika najbolj zanimiva za osnovnošolce in mladostnike, pa v FlipCaprisu v svoje vrste sprejemajo tudi "kobacajčke" (otroke od prvega leta starosti, ki prve športne gibe osvajajo s svojimi starši), in "seniorje", ki si želijo ostati v dobri formi. Predvsem pa je pomembno, da prav vsak član v športu uživa in se zabava, še poudarja Čukova.

 V novonastalem klubu so prepričani, da jim bo združitev prinesla veliko pozitivnih stvari. "Skupaj imamo več strokovno usposobljenih trenerjev z ogromno izkušnjami. Tako bomo lahko v svoje vrste privabili še več otrok in jih prepričali, da je ukvarjanje s športom zdravo in tudi zabavno. Morda pa bomo za šport navdušili tudi kakšnega starša," dobre strani združitve našteva vodja trenerjev v FlipCaprisu Danimir Azirović. Ob tem še dodaja: "Skupaj bomo lažje prišli do lastne telovadnice, saj zdaj za najemnine porabimo veliko denarja."

Tako ŠK Flip kot GD Capris imata bogate tekmovalne izkušnje na vseh nivojih doma in v tujini. Iz njihovih vrst prihajajo večkratni državni in evropski prvaki (posamezniki in skupine) ter redni udeleženci gimnastičnih in chearleading tekmovanj ter festivalov. Vajeni pa so tudi vseh drugačnih nastopov. Pred kratkim so se namreč Flipovci vrnili z gostovanja v Kanadi, kjer so nastopali za tam živeče Slovence. 

Značilnost ŠK Flip je tudi njegova gledališka skupina, s katero so v preteklih letih pripravili več kot 50 gledaliških predstav. "V gledališki skupini se otroci ukvarjajo z gledališko igro, s plesom in petjem. To pripomore k njihovem celostnemu razvoju, tako gibalnemu kot tudi izraznemu. Zato bomo s tem nadaljevali tudi v prihodnje," je še povedal Azirović.

Kljub temu, da se je v Kopru Flip združil s Caprisom, to za ŠK Flip Piran ne prinaša nobenih sprememb. "Športni klub Flip ostaja v Piranu. Ostajamo v isti telovadnici in ohranili bomo vse dejavnosti, od športnih do gledaliških in plesnih. Veseli pa smo, ker nam bodo pri delu pomagali tudi trenerji FlipCaprisa, kar pomeni, da nas bo še več in bo zato na treningih še bolj veselo," starše piranskih otrok pomirja vodja Flipa Stasja Mehora. Tako bodo Flipovci, ki so se s svojimi atraktivnimi akrobatsko-gimnastično-plesno-pevskimi nastopi v vseh teh desetletjih predstavili po vsej Sloveniji, v večini evropskih držav, Ameriki, Kanadi in na Japonskem, še naprej razveseljevali tako starše kot širše občinstvo. 

Deli novico:

@ |  09 .09. 2017 ob  14: 45
Lepo, da se klubi združujejo. Ponavadi se vsi krefajo in delijo