V KOPRU ZAČETEK KVALIFIKACIJ: Oči uprte v Tajo Belak in Tjašo Kysselef

Koper

V Kopru se danes s kvalifikacijskimi nastopi začenja svetovni pokal v športni gimnastiki. Nastopil bodo moški na parterju, konju z ročaji in krogi ter ženske v preskoku in dvovišinski bradlji. Med domačimi telovadci bodo v ospredju že danes Taja Belak in Tjaša Kysselef.

Telovadci včeraj na koprski občini pred začetkom svetovnega prvenstva v Bonifiki. (Foto: Facebook Gimnastična zveza Slovenije)

Slovenija na domači tekmi svetovnega pokala, ki bo trajal do nedelje, nastopa s pomlajeno moško reprezentanco, v kateri manjkata oba najboljša, Saša Bertoncelj in Rok Klavora. Ženska reprezentanca je medtem sestavljena iz večine najboljših tekmovalk, pa tudi iz nekaj mlajših predstavnic.

Največ se pričakuje ravno od Belakove in Kysselefove, ki sta pretekli konec tedna na svetovnem pokalu v Osijeku na preskoku osvojili prvo in tretje mesto. Med favoritinjami je še Adele Šajn, najboljša Slovenka na gredi ter finalistka Osijeka na parterju, ki bo v kvalifikacijah nastopila v petek.

Prav tako v petek bosta v ženski konkurenci nastopile še Gaja Žabnikar na gredi in Lucija Hribar, ki bo tekmovala na parterju, kjer sta za nastop prijavljeni tudi Belakova in Kysselefova.

Prvi dan bosta med moškimi na parterju nastopila Luka Terbovšek in Jure Weingerl, na konju z ročaji Jure Pavlica in Luka Kišek, na krogih pa Luka Bojanc. Najizkušenejši med domačimi telovadci Alen Dimec bo v kvalifikacijah bradlje nastopil v petek.

Tretja izvedba tekme svetovnega pokala v športni gimnastiki v Kopru se bo končala konec tedna s finalnimi nastopi po posameznimi orodji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija