NA OBALO PRIHAJAJO ZVEZDNIKI IZ SVETA ŠPORTA: Koper bo gostil svetovni pokal v gimnastiki

Pred slovensko reprezentanco v športni gimnastiki je eden od vrhuncev sezone, domači svetovni pokal, ki ga bo od četrtka do nedelje gostil Koper. Slovenci bodo na Primorskem nastopili oslabljeni, saj zaradi poškodbe ne bosta tekmovala Teja Belak in Rok Klavora, težave z zdravjem ima tudi Sašo Bertoncelj.

Selektorja moške in ženske reprezentance Sebastijan Piletič in Andrej Mavrič sta razkrila imena tekmovalcev, ki bodo nastopili v Kopru. Piletič bo računal na Bertonclja in Luko Kiška, ki bosta tekmovala na konju z ročaji, Luko Terbovška in Jureta Weingerla, oba se bosta predstavila na parterju, Alena Dimica in Andraža Lamuta, prvi bo nastopil na bradlji in drogu, drugi samo na bradlji. Jure Pavlica bo tekmoval zunaj konkurence na konju z ročaji.

Kvalifikacije bodo v četrtek in petek od 15. ure dalje, finali po orodjih pa v soboto in nedeljo prav tako od 15. ure dalje ter s prenosom na RTV Slovenija.

Mavrič, selektor ženske vrste, bo računal na Tjašo Kysselef, ki bo tekmovala na preskoku, parterju in gredi, Lucijo Hribar, ki se bo predstavila na dvovišinski bradlji in parterju, ter Adelo Šajn, ki jo čaka nastop na gredi. Trojica bo tekmovala v konkurenci svetovnega pokala, zunaj nje pa Judita Zabukovec na parterju, Gaja Žabnikar na gredi in Carmen Horvat na bradlji.

Brez nastopa pred domačimi gledalci sta ostala Teja Belak, najboljša slovenska telovadka zadnjih let, in Rok Klavora, najboljši slovenski tekmovalec na parterju. Belakova si je pred odhodom na svetovni pokal v Osijek minuli konec tedna poškodovala gleženj, Klavora pa je na Hrvaško odpotoval z bolečinami v hrbtu, ki so bile prehude, da bi lahko normalno tekmoval.

V Koper s klasično postavo

"V Koper peljemo klasično postavo, iz katere je zaradi poškodbe izpadla Teja Belak. Nje tam ne bo. V tem trenutku se pripravljamo na sredozemske igre in evropsko prvenstvo. Koper je le ena od postaj do tja. Za Koper nismo načrtovali ničesar posebnega. Največ pričakujem od Tjaše, ki redno pobira medalje na svetovnih pokalih. Od nje v Kopru ne pričakujem ničesar drugega. Tudi Adela se lahko uvrsti v finale, prav tako pa Lucija na bradlji," je pričakovanja strnil Mavrič.

"Glede na to ,da je Rok Klavora poškodovan, je upanje za eno medaljo manj. Bil je resen kandidat za medaljo. Sašo Bertoncelj ima manjše zdravstvene težave, mislim, da jih bo prebrodil. Je resen kandidat za finale in medaljo. Tudi Alen Dimic je lahko v finalu, če mu vaja uspe," pa so želje Piletiča.

Konkurenca bo zelo zanimiva

Konkurenca v Kopru bo zelo zanimiva, saj bodo nastopili romunski zvezdnik parterja in preskoka Marian Dragulescu, nekdanji svetovni in olimpijski prvak Nizozemec Epke Zonderland, svetovni prvak na drogu Hrvat Tin Srbić, švicarska zvezdnica Giulia Steingruber, dobitnica dveh medalj na zadnjem EP, Nizozemska Eythora Thorsdottir ...

Deli novico:

iz konja na osla |  30 .05. 2018 ob  00: 04
miro cerar mlajši in podobni...
Justino |  29 .05. 2018 ob  11: 06
Upam da bo tudi doping kontrola,ker nikoli se neve.
flopka |  29 .05. 2018 ob  09: 25
Upam, da bo več gledalce. Kje so naši otroci, da jih to ne zanima.