DRŽITE SE DIETE, PA NE IZGUBITE NITI GRAMA? To so krivci

Trendi

Najboljša dieta, ki vam bo poleg izgube kilogramov prinesla tudi najbolj dolgotrajne učinke, je uravnotežena prehrana. Z vašega jedilnika ni potrebno izbrisati vseh jedi, ki jih obožujete, morate pa zmanjšati oziroma omejiti njihov vnos. Predstavljamo vam seznam živil, ki zaužita v prekomernih količinah, zavirajo hujšanje.

Pokovka iz mikrovalovne pečice je zelo varljiva. Na embalaži piše, da je naravna in nizkokalorična, v resnici pa je ta pokovka polna masla, soli, umetnih okusov in ostalih konzervansov. Pokovko si raje pripravite v ponvi na štedilniku.

Podobno kot pokovka, ob gledanju televizije marsikomu zapaše čips, ki pa je zelo masten ter vsebuje veliko ogljikovih hidratov in kalorij. Raziskava iz leta 2011 je pokazala, da čips redi veliko bolj kot marsikatero drugo živilo.

Največji krivci za naraščanje kilogramov so alkoholne pijače, med njimi predvsem pivo in mešane alkoholne pijače. Če ste povabljeni na zabavo in se nazdravljanju ne boste mogli izogniti, se odločite za vodko, tekilo ali viski z ledom in gazirano vodo.

Nekatere raziskave kažejo, da je bel riž močno povezan s pridobivanjem kilogramov, medtem ko druge tovrstnih povezav niso odkrile. Zagotovo pa je nekaj – bel riž ni toliko hranljiv kot rjav. Bel riž nima veliko proteinov, zato ga z lahkoto pojemo veliko porcijo, nas pa ne nasiti. Zamenjajte ga z rjavim, s katerim boste veliko lažje dosegli želeno težo.

Riževi krekerji so izredno okusen prigrizek, ki pa ni hranljiv, zato nas hitro zavede, da posežemo po še čem. Namažite jih s kikirikijevim maslom ali nanj položite rezine avokada ali jabolka.

Naj bodo še tako dobri, a se jim je vseeno boljše odpovedati. Sokovi in sladke pijače, med katere sodijo tudi smutiji in energijske pijače, namreč vsebujejo ogromno sladkorja in kalorij.

Če se nikakor ne morete odreči sladkarijam, naj bo vaša pregreha sladoled, a v majhnih količinah. Sladoled sicer vsebuje veliko sladkorja, masti in kalorij, a je vseeno manjše zlo kot na primer tortica.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  11 .01. 2020 ob  18: 01
V veliki večini je glavni problem samo inzulinska rezistenca, to je možno zmanjšat kot eventuelno že povišan sladkor s prehrano brez hidratov. Zelo enostavno. Nekati pa pač požrejo ogromno, pijejo hektolitre gaziranih pijač. Najbolj zdrava in edina zdržna prehrana je keto prehrana. Stalno si sit, njej je možno enkratno dodat še 16-20 urni post, kar pa je tako ali tako koristno ne glede na to. Maščobe je dobro držat nad 70%, hidrate čimbliže nuli, vsekakor pa pod 25g, mnenja so tukaj malo deljena, razlika pa beljakovine. In maščobe se kar topijo, teža gre dol, HDL gor, trigliceridi dol, vsi vnetni parametri dol, zamaščena jetra dol, ... itn.