ZDAJ JE JASNO, KAKO MU JE TO USPELO: Bil je krepko pod vplivom alkohola! (FOTO)

Kronika

Konec tedna smo poročali o nevsakdanji nesreči, ki se je zgodila v Kopru, ko je osebno vozilo prebilo varovalno ograjo in viselo z nadvoza. Danes pa so policisti posredovali še dodatne informacije.

Ponoči je osebno vozilo prebilo varovalno ograjo nadvoza ???? ???? ???? ???? ????

Posted by Gasilska brigada Koper on Saturday, June 18, 2022

Zgodilo se je v soboto ob 2.39 na Ljubljanski cesti, ko je 46-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal v odbojno ograjo in kot se je izkazalo, je precej globoko pogledal v kozarec. Preizkus alkoholiziranosti mu je namreč pokazal 1,20 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nesrečam konec tedna ni bilo videti konca

V petek sta pri Hraščah ob 16.04 trčila voznika motorjev. 73-letni povzročitelj je z motornim kolesom Piaggio zapeljal s stranske ceste na glavno (kljub stop znaku), takrat je po glavni cesti pripeljal 56-letni voznik skuterja, kateremu je presekal pot. Povzročitelj se je v trčenju huje poškodoval, 56-letni motorist pa lažje. Sledi mu plačilni nalog za več kršitev in kazenska ovadba, ker je imel nameščeno ukradeno registrsko tablico.

V soboto ob 10.00 uri je v Portorožu padel 49-letni voznik skiroja, huje poškodovanega so s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. Odrejen je bil strokovni pregled.

V soboto ob 23.37 je v Kopru 14-letna voznica mopeda zaradi izsiljevanja prednosti trčila v osebni avto. Pri tem je padla in se huje poškodovala. Sledi ji obdolžilni predlog.

V soboto ob 17.39 je bila prometna nesreča v Kosezah pri Ilirski Bistrici. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,92 mg/l. Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nevarne vožnje, cesta je bila zaprta do 18.34. Na kraju so policisti ugotovili, da je 37-letni voznik osebnega avtomobila na cesti od Kosez proti Jelšanam zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal čez polno ločilno črto in s prednjim levim delom avtomobila trčil v levi bok vozila, ki ga je peljala 23-letna državljanka Avstrije. Vsi udeleženi, oba voznika in sopotniki, so bili v nesreči lažje poškodovani.

V nedeljo ob 10.33 sta pri Ilirski Bistrici (Šembijski ovinki) trčila voznik osebnega avtomobila in dva motorista, cesta je bila zaprta do 12.41. 38-letna državljanka Nemčije je z osebnim avtomobilom v ostrem levem ovinku (na cesti od Ilirske Bistrice proti Knežaku) zapeljala preko sredinske polne ločine črte na nasprotno vozišče, v trenutku ko je pravilno po svoji strani pripeljal 59-letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije in ga oplazila po levi strani. Za njim je pripeljal še enako star motorist, prav tako državljan Avstrije, ki je trčil v prednji del osebnega avtomobila. Po trku ga je vrglo na vetrobransko steklo avtomobila. Povzročiteljici je bila izrečena globa.

V nedeljo ob 22.03 je v Kopru povzročil prometno nesrečo 21-letni voznik mopeda, ki je izsili prednost vozniku osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,64 mg/l, poleg tega je potekla registracija vozila, voznik pa tudi ni uporabljal varnostne čelade. Sledi mu obdolžilni predlog.

V soboto ob 6.26 pa je v Kopru 48-letnik zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo državljana Nemčije. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,94 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje.

Ob 17.55 je voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, v Ospu zapeljal preko sredine vozišča in s prednjim levim delom vozila trčil v sprednji levi del avtomobila, ki je pravilno pripeljal po svoji strani vozišča. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,49 mg/l.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija