ZABAVA ZA ROJSTNI DAN JIH BO DRAGO STALA: Policisti PU Koper prekinili veseljačenje

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah posredovali v 36 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma. Petkrat so posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru, enkrat pa zaradi nasilja v družini. Na območju PU Koper policisti v zadnjih 24 urah niso obravnavali nedovoljenih prehodov državne meje.

Ob 22.55 so policisti prijeli klic, da imajo zabavo na Tomšičevi v Postojni. Policisti so na kraju identificirali sedem oseb, ki so praznovale rojstni dan. Zoper vse bo podan predlog na ZIRS. Upoštevali so ukaz policistov in se razšli.

Včeraj popoldan so policisti v Šembijah ustavili 41-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je prenehala veljavnost vozniškega dovoljenja zaradi zdravstvenih razlogov, potekla pa ji je tudi veljavnost prometnega dovoljenja. Vozilo so zasegli.

V Izoli so ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, poleg tega mu je alkotest pokazal 0.95 mg/l.

Včeraj popoldne so policisti v Knežaku zasegli neregistriran moped Tomos APN 6, in sicer 23-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja.

Sinoči ob 21.18 so imeli policisti na Fernetičih v postopku 44-letnega Tržačana, ki mu je alkotest pokazal 0,82 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog. Prevzeli so ga italijanski varnostni organi.

Ob polnoči pa so policisti v Marezigah ustavili Pirančana, ki mu je alkotest pokazal  0,72 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prav tako pa je bil seznanjen s kršitvijo odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi in bo zoper njega podan predlog za uvedbo postopka pri Zdravstvenem inšpektoratu Republike Slovenije (ZIRS). Sledi mu tudi obdolžilni predlog.

Policisti ponovno opozarjajo vse, da se držijo ukrepov za zajezitev epidemije. Rojstni dan trenutno ni dovoljen razlog za druženje.

Zvečer sta se v Postojni pred blokom sprla ženska in moški. Ob prihodu policistov na kraj, je moški želel oditi v blok, policist pa mu je ukazal, da ne sme zapustiti kraja do zaključka postopka. Tega ni upošteval, začel se je vesti nedostojno in ni upošteval ukazov policista. Postal je agresiven, zato so mu odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija