VAM NI JASNO ZAKAJ SE REDITE? Teh 5 pogostih, a škodljivih, navad se verjetno sploh ne zavedate

Trendi

Izgubiti telesno maščobo ni enostavno, ne glede na to, ali hodite v službo ali delate od doma. Poleg številnih dnevnih obveznosti si pogosto ni mogoče vzeti dovolj časa za redne treninge in kuhanje zdravih obrokov. In verjetno bi pomislili, da je sadje najboljši priboljšek po kosilu, pa se motite. Nekaterih navad, ki vam lahko preprečijo uspešno hujšanje, se verjetno sploh ne zavedate. 

Ne poslušate signalov, ki vam jih pošilja vaše telo

Imate kosilo, ko ste lačni ali ko gredo kolegi na kosilo? Ne jejte samo zato, ker je čas za obrok. Prisluhnite svojemu telesu, ocenite, kdaj ste lačni, in na podlagi tega organizirajte svoje obroke. Čez dan ne stradajte, ker se boste zaradi tega verjetno zvečer prenajedli.

Sadje je za vas priboljšek

Veliko boljša izbira je, da po obilnem kosilu ali večerji namesto čokoladne torte zaužijete nekaj sadja. A v resnici tudi sadje ni ravno najboljša izbira priboljška po obroku. Sadje vsebuje veliko vitaminov in vlaknin, kar je zdravo, vendar je pomembno, kdaj ga jeste. Prebavljanje obroka lahko traja 4-6 ur in če jeste sadje takoj po zajtrku, kosilu ali večerji, se fruktoza oziroma sadni sladkor lahko shrani v obliki telesne maščobe.

Vseeno vam je, s kakšnega krožnika jeste

Verjetno niste razmišljali o tem, s kakšnega krožnika jeste. Možgane zlahka zavedete, če jeste iz manjših krožnikov. S pomočjo manjših krožnikov boste pojedli manj hrane in se kljub temu nasitili.

Fizično neaktivnost opravičujete z letnim časom

Seveda se je spomladi in poleti lažje gibati, saj je lepo vreme naklonjeno aktivnostim na prostem. In ko se začne hladna jesen ali še huje, zima, se verjetno veliko težje pripravite na odhod v telovadnico ali na krajši tek. Zaradi mraza odpade tudi precej aktivnosti zunaj, zato hoja s prijatelji v mračnem, mrzlem in deževnem vremenu pogosto ne pride v poštev. Kljub temu naj vam določen letni čas ne služi kot izgovor za negibanje, saj je fizična aktivnost izrednega pomena za ohranjanje in izboljševanje generalnega zdravja, ki zajema tako fizično kot mentalno dobro počutje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija