V PORTOROŽU OBLEŽAL MOŠKI, KI JE OVIRAL PROMET: Ker je žalil policiste, so ga pridržali

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 119 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali petkrat.

Včeraj popoldne je policiste poklicala občanka in povedala, da pred njeno hišo v Portorožu leži moški. Policisti so izsledili 38-letnika, ki je očitno pod vplivom alkohola hodil po vozišču in oviral promet. Policista sta mu odredila, da se odstrani z vozišča, moški pa ju je pričel žaliti in se nedostojno vesti.

Kljub večkratnim ukazom naj s kršitvijo preneha, tega ni upošteval. Stopil je proti policistu in se poskušal aktivno upreti. Uporabljena so bila prisilna sredstva za vezanje in vklepanje, zatem pa mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Poročali smo že, da so policisti morali posredovati zaradi nevarne vožnje skozi predor. Dvakrat v predoru Kastelec in enkrat v predoru Markovec.

Včeraj dopoldne je voznik osebnega avtomobila poškodoval odbojno ograjo in zid krajevne skupnosti Klanec pri Kozini. Na bližnjem parkirišču je pustil vozilo in odšel. Vozilu je decembra potekla registracija. Ko bo voznik izsleden, mu sledi hitri postopek z odločbo.

Izoli je nekdo prerezal žično ograjo deponije za hrambo vozil v postopku. V prostoru je z betonskimi kladami dvignil osebni avto BMW z namenom, da bi ukradel kolesa, vendar je od dejanja odstopil.

Pri Pivki je nekdo z osebnega avtomobila znamke BMW, parkiranega na parkirišču pred podjetjem, z vseh štirih platišč ukradel notranje okrasne pokrovčke.

Včeraj popoldne je prišlo do prometne nesreče na Cesti na Markovec, kjer se je avto prevrnil na bok, o čemer smo že poročali.

Nesreča na Markovcu

Ob 0.51 je 34-letnik v Spodnjih Škofijah z avtom trčil v zaščitno kovinsko ograjo, nato pa pri vzvratni vožnji še v parkiran osebni avto. Opravil je alkotest, ki je pokazal rezultat 0,80 mg/l, vendar ni podpisal zapisnika, zato mu je bil odrejen strokovni pregled. Po prejeti analizi sledi enoten obdolžilni predlog za alkohol, stran vožnje in premik z vozilom, so zapisali na koprski policijski upravi.

Policiste je včeraj poklicala Koprčanka, do katere je med sprehodom prišel pes brez povodca. Kot smo že poročali, jo je lastnik psa pričel žaliti, počutila se je ogroženo, saj jo je v preteklosti že napadel pes.

V zadnjih 24 urah na PU Koper niso obravnavali ilegalnih migrantov.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija