VIJUGASTA VOŽNJA V PARU SKOZI PREDOR MARKOVEC: Izolanka alkotest odklonila, 41-letnik vinjen

Kronika

Danes malo pred drugo uro zjutraj pa je policiste poklical očividec, ki je bil na poti skozi predor Markovec v smeri proti Izoli. Pred njim sta vozila avtomobila znamke Renault in Toyota. Kot je povedal, sta vozila zelo skupaj eden za drugim ter vijugala po cesti. Policisti so oba voznika ustavili v Izoli. 41-letniku doma iz Krvavega Potoka je alkotest pokazal 0,49 mg/l. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog. 40-letna Izolanka pa je preizkus alkoholiziranosti odklonila, čaka jo obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Koprski policisti so včeraj ob 8.26 dobili obvestilo Darsa, da se je v predoru Kastelec (v smeri proti Kozini) ustavil tovornjak, ki je pričel z vzvratno vožnjo. Ustavil je v odstavni niši pred tunelom, nato pa se je odpeljal proti Kozini. Kot so povedali na koprski policijski upravi, bodo voznika – ko bo ugotovljena njegova identiteta, kaznovali.

Prav tako včeraj ob 12.51 so z Darsa ponovno poklicali koprske policiste. Tokrat so pred predorom Kastelec v smeri proti Kopru opazili previsok tovornjak. Policisti so ga izsledili in opravili meritve, vendar kršitve niso bile ugotovljene.

Nasvet policije: kako voziti v predoru?

Vožnja skozi predore se bistveno razlikuje od tiste na odprti cesti, opozarjajo na koprski policijski upravi. "V predorih je prepovedano obračanje, vzvratna vožnja ali ustavljanje, razen v nujnih  primerih, ko lahko vozilo ustavimo v odstavni niši – v tem primeru moramo vozilo takoj ugasniti," so opozorili.

"Ob vstopu in izstopu iz predora se, posebej ob slabem vremenu, zelo hitro spremenijo vozne razmere, zato moramo biti še bolj pozorni. Hitrost in varnostna razdalja sta v predorih stalno nadzirana. Daljši predori so opremljeni z video nadzorom. Naredite vse, kar je v vaši moči, da preprečite nadaljnje nesreče!" so še sporočili s PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija