Kosilo v mestu je kulinaričen dogodek, na katerem se zbere družba sladokuscev, vsak pripravi svoje kosilo, ga prinese s sabo v mesto, kjer že čaka dolga pogrnjena miza in zabava se lahko začne. Si predstavljate takšno kosilo sredi Kopra? Dogaja se prav sredi Čevljarske ulice, kjer bo konec tedna potekal tudi Festival mikropivovarjev.
Organizatorji iz koprskega bara Cameral so s kosili na ulici sredi mesta začeli letos maja, prireditev pa se bo ponavljala vsak tretji vikend. Ideja je v tem, da vsak, ki se prijavi (da število udeležencev ne bi preseglo številke dvajset, so prireditelji pogostitev omejili), doma pripravi kosilo, ki ga potem deli z drugimi, kar pričara prav posebno vzdušje in prostor, kjer se ljudje na skupnem kosilu spoznavajo in družijo. "Ideja je super! Kot nekdo, ki se ukvarja s kulinariko, vsak tak projekt, ko se neka laična skupina začne ukvarjati s takimi stvarmi, podpiram," pravi kuhar z Manžana, Črt Butul, in dodaja, da ni naključje, da se dogodek odvija prav na Čevljarski ulici v Kopru, saj je bil ta prostor že v osnovi zasnovan kot stičišče razičnih kultur, kjer se srečujejo umetniki in naključni mimoidoči.
Ponovna oživitev Čevljarske ulice
"Ideja je prišla zelo spontano," razlaga Nina Krivec, soorganizatorka, ki pravi, da česa podobnega sicer še ni zasledila. Misija njihovih prireditev je ustvariti dnevno sobo sredi mesta. "Zakaj bi jedel kosilo sam doma?" se sprašuje Nina in medtem ko klepetava o kosilu v mestu, se z bara zaslišijo zvoki klavirja, na črno-bele tipke pa igra kar mimoidoči. Na kosila v mesto prihajajo različni ljudje, tudi tujci, kot pravi Nina, pa je bil odziv na prvih dveh dogodkih zelo dober. "S soorganizatorko Polono želiva razbiti tabu, da se Koprčani držijo vsak zase," razlaga in dodaja, da gre mogoče za začetek ponovne oživitve Čevljarske ulice, čemur je prisluhnila tudi koprska občina.
Konec tedna tudi Festival mikropivovarjev
Prav v soorganizaciji z Mestno občino Koper bo na istem mestu konec tedna, natančneje 30. in 31. maja, potekal tudi Festival mikropivovarjev, kjer se bodo s svojimi pivi predstavili manjši slovenski pivovarji. V Sloveniji je namreč zadnje čase zaznati porast zanimanja za to pijačo, nekateri pa so se kar sami lotili variti pivo in ga ponujati na tržišču, ki ga sicer obvladujeta le dve večji slovenski pivovarni. Kot pravijo organizatorji, so se zato na festivalu odločili predstaviti njihovo ponudbo in njihove zgodbe. Poleg piva se bo seveda tudi kaj prigriznilo, zato pa bodo poskrbeli kuharji iz Hiše Derin, Srebrne žlice in Thai inn puba.
188.230.128.1
84.255.250.193 core
89.212.79.34
91.185.212.131 mercury.exit
En bolj mastne lase kot drugi...
Prow škifo za gledat pri kosilu
Kaj pa če ni nihče nevoščljiv ampak greste vsem samo prerosto na živce?
"Tata (a.k.a. Moj vzevek): "Joj, nevoščljiv sem. Zlagal bi se sam sebi, samo, da bi poteptal vse okoli sebe. Kak idiot sem."
"Hčerkica: (a.k.a. Anja): "Tati! Kako si ti fajn! Popolnoma se strinjam s tabo. Ko bom velika bom tudi to!"
No, postavimo analizo bara cameral okrog tega. Moj vzdevek sicer kot vzdevek osebe, ki piše ta komentar ni nič novega in inovativnega, vendar je moj in jaz bom vsem mojim prijateljem povedal, da je najboljši in od njih zahteval, da ga branijo pred "zlobneži". Torej, prav ste ugotovili, Bar Cameral ni nič novega. Nima ničesar novega, ničesar dodatnega, kar bi ponujal. Ponuja le to, kar drugi nekako prepovedujejo, recimo Kapitanija prepoveduje "piknika", z drugimi besedami; da si prineseš in poješ hrano tam. Cameral to pač dovoli in s tem igrajo fantje na neoliberalno, tisto najbolj pokvarjeno, tipko marketinga, ki povprečnemu človeku ni jasen.
Pri nas lahko počneš vse!! To je njihov moto, navidezna svoboda početja v lokalu, vendar samo za posameznike, ki so "kao nešto".
Tukaj velja izpostaviti mešalca megle number 1: Črta Butula. Ta je res strokovnjak za vse! Kritik marsikaterih državnih in nedržavnih inštitucij, vrtnar, kmetovalec, kuhar, natakar, živinorejec, zeliščar, večni novinar za žurnal24 (tisti nedeljski), fotograf in še in še bi lahko našteli. Vendar kaj? Prodaja meglo in ugrizke, 1€ na 1 ugrizek. 250 SIT za dva grižljaja. Če dva! Toliko o njegovem poštenju. Je obratna stran vsega tega kar zagovarja. ;)
Nadalje so tukaj lesarji, ki so v "butični izdelavi pohištva iz pravega lesa" (sicer ne vem kaj je nepravi les) zasloveli kot uspešni podjetniki. Na dnevni bazi prodajajo meglo. Tudi pred barom.
Nadalje velja pripomniti, da tja v bar zahajajo nečakinja in hčerka Lucije Čok. Pač te dve prve sta obe zaposleni na UP preko vez in to je jasno "i bogu i narodu".
Jaka Ivančič, ki se je s hvalo tako dobro izprsil bo naslednjič dobil vrček piva brezplačno pa še po ramenu ga bodo potrepljali. Ivančič vam je znan priimek, marne? Pač, s tem priimkom je fant pristal na radiu Capris in se "guzi" vsepovsod, kjer je korito, da porine noter nos.
In še bi lahko našteval, vendar vem, da ste že razumeli. Ta bar je za razvajene prodajalce megle iz dokaj premožnih družin. Tem kao hipsterjem ni potrebno skrbeti o ničemer, ko se bodo tega naveličali, bodo že starši dali hišo pod hipoteko za stanovanje ali karkoli drugega. Pozdrav.
Pa še to: ja, moje mnenje je tako? Ga boste kako negativistično ocenili in me obmetavali z jajci ko bom šel mimo?
In Internet slang, a troll (/ˈtroʊl/, /ˈtrɒl/) is a person who sows discord on the Internet by starting arguments or upsetting people,[1] by posting inflammatory,[2] extraneous, or off-topic messages in an online community (such as a forum, chat room, or blog) with the deliberate intent of provoking readers into an emotional response[3] or of otherwise disrupting normal on-topic discussion.[4]