IMATE DOMA PREPROGO? Takšna je kruta resnica (FOTO)

Trendi

Ko je mamica Kate globinsko očistila svojo preprogo, je bila zgrožena, ko je odkrila grozljivo dejstvo, kako veliko umazanije je tkanina zadržala, kljub temu, da jo redno sesa.

Kate iz Avstralije je bila zgrožena, ko je ugotovila, kako umazane so bile njene preproge, kljub temu da jih redno čisti. V Facebook skupini 'Mums Who Clean' je poročala o svojem grozljivem odkritju, do katerega je prišlo po tem, ko je preproge globinsko očistila, piše Daily Mail.

Čeprav sesa redno, je delila fotografijo zajetne količine las, dlake, prahu in ostale umazanije, ki se je nabrala pri čiščenju. "Sesalec za globinsko čiščenje ima tudi funkcijo sušenja in odstrani odvečno vodo ter izloča toploto." To je ključna funkcija, na katero je treba biti pozoren, če se odločite in vložite v napravo za čiščenje preprog - saj lahko puščanje preprog mokrih ali celo vlažnih poveča tveganje za nastanek plesni v vašem domu. Plesen lahko škoduje zdravju, zlasti če kdo v vašem domu trpi za težavami z dihanjem.

Da bi zmanjšali tveganje, da se v preprogi nabere veliko umazanije in potencialnih alergenov, je dobra ideja, da parno čistite preproge na štirinajst dni, priporočljivo pa je, da preprogo profesionalno operete vsaj enkrat na leto.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  20 .05. 2024 ob  06: 48
spet en butatst reklamni prispevek