UMIRAJOČI GOSPOD OBUPANO PROSI ZA POMOČ: Išče nov dom za svojo starejšo psičko (FOTO, VIDEO)

Trendi

Umirajoči gospod iz ameriške zvezne države Massachusetts, star 63 let, brez družine, obupano prosi za pomoč pri iskanju novega doma za svojo ljubljeno starejšo psičko. David Fine iz Plainvilla je bil avgusta lani diagnosticiran s četrto stopnjo raka na pljučih, kar ga je pustilo s poslanstvom najti nov dom za svojo drago psičko Babs.

Fine je za WJAR povedal, da je Babs prišla v njegovo življenje pred desetimi leti, potem ko je bila dvakrat zavrnjena, preden jo je prijatelj vzel k sebi in nato prosil Finea, naj jo obdrži v svoji garaži. Takrat sta postala neločljiva, Fine pa je dejal, da je Babs "najpomembnejša stvar v tem trenutku".

Fine je povedal: "Rekel sem si, da nikoli več ne bom imel drugega hišnega ljubljenčka, ker mi srce poči, ko jih izgubim. Na srečo me bo tokrat ona preživela." Po upokojitvi kot mizar leta 2020 sta se Fine in Babs podala na njegovo sanjsko potovanje. Potovala sta do Mount Rushmore v Južni Dakoti, in medtem ko sta bila v Wyomingu, približno 100 milj oziroma 161.000 kilometrov od Yellowstona, kraja, ki si ga je najbolj želel obiskati, je Fine zbolel.

Povedal je: "To so bile moje življenjske sanje. Načrtoval sem jih več kot 30 let. Kupil bom avtodom in obiskal nacionalne parke. Leta 2020 sem se odločil in šel. Babs sem vzel s seboj, imel sem nasmešek na obrazu cel teden, ko sem bil tam. In potem sem zbolel. Začel sem se slabo počutiti, tako slabo, da nisem mogel voziti. Nisem se počutil udobno pri vožnji." Par let pred potovanjem so mu diagnosticirali kronično limfocitno levkemijo in je bil na zdravljenju. Leto po tem je imel vaskularne težave v nogah, ki so povzročile zaprtje številnih arterij.

Fine je nadaljeval: "Potem sem lanskega avgusta začel imeti težave. Čutil sem bolečine v prsih. Trajalo je približno štiri mesece, da so ugotovili, kaj je bilo narobe, in postavili so diagnozo četrte stopnje raka na pljučih. Zdravljenja bi bila brutalna in mi ne bi dala veliko časa. Odločil sem se za kvaliteto namesto kvantitete. Ta vrsta raka se želi razširiti." Kljub diagnozi Fine ostaja pozitiven, rekoč: "V redu sem glede tega. Sprijaznil sem se s tem, je, kar je."

"Poskušam podaljšati stvari, vendar bi me kemoterapija naredila bolnega do te mere, da bi se, ko bi se počutil bolje po enem zdravljenju, začelo naslednje. To ni življenje." Zdaj odločen, da najde Babs nov dom pred svojo smrtjo, je stopil v stik z lokalnim veteranskim programom. Nato je Facebook objava postala viralna.

“I had told myself I was never going to get another pet because it breaks my heart to lose them. Fortunately, she’s going to outlive me this time," said David Fine.

Objavil/a NBC 10 WJAR dne Sreda, 15. maj 2024

Fine je dodal: "Sva kot eno. Ko ne pridem domov, bo vedela. Rad bi našel nekoga podobnega meni. To je kot iskanje doma za svojega otroka." Ona je v tem trenutku najpomembnejša stvar, moja usoda je zapečatena, vendar njena ni. Zato moram poskrbeti, da bo imela še čim več dobrih let." Fine upa, da bo našel nekoga v svoji bližini, da bo lahko sodeloval z njim pri Babsini menjavi doma.

Nikoli se ni poročil in nima svojih otrok, prosil je družinske člane, naj jo vzamejo, a ne morejo, ker imajo svoje hišne ljubljenčke. Babs mora biti edini hišni ljubljenček v hiši in bi ji koristilo, če v hiši ni majhnih otrok. Po Finejevih besedah je Babs izjemno inteligentna, dobro vzgojena in navajena na stranišče, rada pa tudi spi v človeški postelji, vendar se ne razume dobro s stopnicami.

Dodal je: "Rad bi našel nekoga podobnega meni, nekoga, ki si želi spremljevalca, da ga pozdravi na vratih, ko pride domov. Nihče ne bo dovolj dober, težko je to reči, ker zveni, kot da sem boljši od vseh drugih, vendar je to kot iskanje doma za svojega otroka."

"Vsakič, ko si predstavljam, kako odhaja v avtomobilu, mislim, da reče: 'Kaj se dogaja? Kam grem in zakaj ne greš z mano? Preprosto ne morem, ne morem, vendar bom moral nekega dne. Vsi umremo, so stvari, ki sem jih želel dokončati. Še vedno želim videti Yellowstone. Mislim, da mi na tej točki ne bo uspelo, finančno bi bilo težko, poleg tega moram to storiti za njo. Potem bom lahko počival v miru, ko pride čas, vendar še nisem pripravljen oditi."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija