PREDSTAVITEV TREH AKADEMSKIH PEVSKIH ZBOROV: Mednarodni koncertni cikel vokalne in instrumentalne glasbe v Kopru

Koper

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem organizira že 15. sezono mednarodni koncertni cikel vokalne in instrumentalne glasbe 'Simfonic voices' v Kopru. Na nedeljskem koncertu, 19. maja, ob 18. uri se bodo v dvorani sv. Frančiška v Kopru predstavili akademski pevski zbori treh univerz. Akademski pevski zbor 'Tone Tomšič' Univerze v Ljubljani pod vodstvom Rahele Durič Barić, Akademski pevski zbor Maribor pod vodstvom Tadeje Vulc in letošnji gostitelj srečanja Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem pod vodstvom Ambroža Čopija.

Akademski pevski zbori so od nekdaj promotorji in spodbujevalci nastanka novih skladb in s tem vredno prispevajo k bogatenju slovenske zborovske zakladnice. Z vrhunskostjo izvedb pa navdušujejo na koncertih doma in po svetu.

Tradicionalno srečanje zborov treh univerz je organizirano vsako leto v enem izmed mest (Ljubljana, Maribor ali Koper) in je namenjeno izmenjavi izkušenj, predstavitvi novega programa in navdihovanju drug drugega za predano in kvalitetno delo v prihodnosti. Pri ŠOUP verjamejo, da bodo zbori tudi tokrat navdušili in obiskovalce popeljali na popotovanje z glasbenimi pripovedmi različnih stilov in žanrov.

Na koncertu v ponedeljek, 20. maja, ob 20. uri se bo koprskemu občinstvu v stolni cerkvi Marijinega vnebovzetja predstavil ameriški zbor WESMINSTER SINGERS iz Salt Lake Citija. Uvodoma jih bo s krajšim programom pozdravil tudi organizator koncerta Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem.