V KOPRU IN ANKARANU UPADANJE OKUŽB: V eni izmed občin se je tedenski prirast znižal za več kot 50 odstotkov!

Slovenija

V ponedeljek so v Sloveniji opravili 4700 PCR testov in potrdili 740 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada. V dveh obalnih občinah (Koper in Ankaran) se je tedenski prirast okužb znižal, v dveh pa se je povišal (Izola in Piran). 

Delež pozitivnih testov je znašal 15,7 odstotka, sedemdnevno povprečje novih okužb je 764. Hospitaliziranih je bilo 506 covidnih bolnikov, 90 na oddelkih za intenzivno nego. V domačo oskrbo so odpustili 90 oseb, sedem jih je umrlo. Sedemdnevno povprečje novopotrjenih okužb je v ponedeljek zraslo za dva, za 21 pa se je v primerjavi z dnevom prej zmanjšalo število bolnikov s covidom-19, ki so potrebovali bolnišnično oskrbo. Ena oseba manj je potrebovala zdravljenje na oddelku intenzivne terapije.

Po podatkih Sledilnika za covid-19 je v državi trenutno 10.602 aktivnih okužb. V Kopru je trenutno 457 aktivnih okužb. Tedenski prirast se je znižal za 20,8 odstotkov. V Ankaranu je 35 aktivnih okužb, tedenski prirast okužb pa se je znižal za kar 52,2 odstotkov. V Izoli se je tedenski prirast okužb na žalost povišal in sicer za 12,1 odstotkov. V tej občini je trenutno 140 aktivnih okužb. Prav tako se je tedenski prirast okužb zvišal v Piranu, in sicer za 13,4 odstotke. V Piranu je po podatkih Sledilnika 143 aktivnih okužb. Skupno je na Obali 775 aktivnih okužb

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija