USPEŠEN ZAČETEK POGAJANJ NA MARJETICI: Ena stavkovna zahteva rešena, ostajata še dve

Koper

Na Marjetici Koper je današnji sestanek med predstavniki zaposlenih in vodstvom obrodil sadove. Skupen jezik so našli pri zahtevi sindikata glede kolektivnega nezgodnega zavarovanja, so sporočili iz komunalnega podjetja. Ostali dve stavkovni zahtevi bodo reševali v ponedeljek.

Danes so v Marjetici Koper nadaljevali pogovor o stavkovnih zahtevah zaposlenih. V. d. direktorja komunalnega podjetja Davor Briševac se je tako drugi dan zapored sestal s predstavniki zaposlenih. Kot so sporočili iz Marjetice, so se uskladili glede terminov, obsega in načina izvedbe kolektivnega nezgodnega zavarovanja za zaposlene.

"Javni razpis bo objavljen na portalu javnih naročil v ponedeljek. Sredstva ima podjetje planirana v predlogu letnega načrta dela 2020," so pojasnili in dodali, da so s tem rešili eno od treh zahtev sindikata, preostali dve, o zvišanju osnovnih plač in plačilu nadomestila plače za čas stavke, pa bodo reševali na ponedeljkovem sestanku, ko se bodo nadaljevala pogajanja.

Pogajati so se začeli v četrtek, dan zatem, ko je bil razrešen takratni direktor Alfred Draščić in je vodenje kot vršilec dolžnosti direktorja prevzel Davor Briševac, dotedanji predsednik nadzornikov. Briševac je v četrtek ocenil, da bodo s sindikalno stranjo dosegli dogovor in da stavke ne bo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  22 .02. 2020 ob  10: 27
@Olgo Franco

Briševac je res eden od županovih potrčkov. Naj se bržanček neha vmešavati v delovanje podjetij in drugih zavodov, ker je naredil že dovolj škode in naj se raje posveti delu na občini, kjer vlada kaos. Čimprej v razpis in izbrati direktorja brez županove kadrovske komisije.
Olgo Franco |  22 .02. 2020 ob  09: 41
13
Briševac je nepismen županov potrčko....poglejte njegov javni nastop- kar bežal je od kamere. Šuca naj odpustijo pa bo dovolj za vse stavkovne zahteve!
Kukuruz |  22 .02. 2020 ob  05: 41
Nikjer ne pise kaksne so bile okoliscine da je stari direktor sprejemal take odlocitve...
Nadzornik ki bo direktor?
Eno je kupit stedilnik ga nadzirat ce je vse po standardih,da ne pusca plin,da je vse skladno z varnostnimi predpisi...
Drugo je z njim vsak dan kuhat kosilo za skupino ljudi da bodo vsi srecni in zadovoljni.Zahteva sprejemanje odlocitev.
Nekaj spektakularnega na podjetju verjetno ne bo za pricakovat
Alex |  21 .02. 2020 ob  18: 34
Ta je smešna, da Draščić ni želel razmetavati z denarjem marjetice. Je šparal z wc papirjem. Ha ha ha
Tine |  21 .02. 2020 ob  18: 31
13
@Tiramola

Elvira, ne se jeziti, če je tvoj Alfi zgubil službo. Pa ja nisi mislila, da bo lahko direktor po 10 letih zavoda za zaposlovanje. Že na intereuropi ni bil za nič in so bili vsi srečni, da so se ga rešili.
Tiramola  |  21 .02. 2020 ob  18: 13
-4
Drašič je moral oditi. Ni bil po godu kooperantu. Ni želel razmetavati z denarjem podjetja.
Tudi če bi plače dvignil bi moral oditi. Sindikat je odigral svojo kitico po navodilih ggmja.
Ta debinko bo samo plesal na špagi.
Župan pa ni razumel en k.... Enako ga čaka. Začni delat za za za za občane.
Te nadzornike je potrebno zamenjati takoj. Itd.
Alex |  21 .02. 2020 ob  18: 00
13
Kot pravi pregovor: lastna hvala, cena mala. Če se vodstvo marjetice samo in enostransko hvali z uspešnim začetkom pogajanj, tu nekaj smrdi in to ni izliv fekalij v morje. Zgleda, da novemu direktorju ne gre ravno najbolje. Mogoče preveč posluša svetovalca za hortikulturo, črnograditelja roberta šuca.
Cat WOMAN |  21 .02. 2020 ob  15: 56
14
Ma dej no Briševec. A nisi še pred kratkim novinarjem rekel da tist plan katerga so ti kot nadzorniku predlagal ni dobr. Pa tud, a ni tvoj predhodnik že zrihtu tisto zavarovanje za delavce ? A se ti mau s tujim pirjem posipavaš in krasiš ?
Tine |  21 .02. 2020 ob  15: 32
19
Iz marjetice sporočajo, da so se uskladili. Delodajalec kar enostransko določi, da je ena stavkovna zahteva rešena. Zgleda da je ta briševac tudi en pajac.