DRAŠČIČ NI VEČ DIREKTOR MARJETICE KOPER: Za jutri že sklican usklajevalni sestanek z zaposlenimi

Koper

Tako, kot smo včeraj že slišali govorice, se je danes tudi odigralo. Nadzorni svet Marjetice Koper je iz nekrivdnih razlogov odstavil sedanjega direktorja tega javnega podjetja Alfreda Draščiča, na njegov položaj pa začasno imenoval Davorja Briševca.

Namigovanja o razrešitvi direktorja Marjetice Koper Alfreda Draščiča so se po naših informacijah potrdila. Nadzorni svet javnega podjetja, katerega zaposleni so za 25. februar napovedali začetek stavke, je namreč na današnji izredni seji iz nekrivdnih razlogov odstavil Draščiča, na njegovo mesto pa so začasno postavili predsednika nadzornega sveta Davorja Briševca. Funkcijo slednjega je zato sedaj prevzel njegov namestnik Vojko Rotar.

Prva naloga novega začasnega direktorja občinskega komunalnega podjetja bo z delavci doseči dogovor za izognitev stavki. Za v četrtek zgodaj popoldne je tako sklican prvi usklajevalni sestanek s predstavniki zaposlenih, tako da bo očitno v družbi vendarle stekel socialni dialog, katerega odsotnost so delavci očitali Draščiču.

Alfred Draščič

Delavci sicer pričakujejo dvig osnovnih plač, sklenitev kolektivnega nezgodnega zavarovanja in plačilo nadomestila plače za čas stavke. Draščič je v zadnjih dneh izrazil prepričanje, da bi zahtevani dvig plač za 3,65 odstotka družbo pahnil v izgubo.

Če dogovora med vodstvom podjetja in sindikatom ne bo, bo stavka trajala do izpolnitve delavskih zahtev. Med njo naj bi opravljali le nujen obseg del, kar se nanaša na kanalizacijsko in pogrebno službo, odvoz smeti pa bi izvajali le pri javnih ustanovah, kot so šole, vrtci, domovi za ostarele in zdravstveni domovi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Alex |  20 .02. 2020 ob  11: 33
-3
@max

Kaj praviš, da je Draščić omogočil kopičenje bogastva na raznih "prijateljskih" d.o.o.-jih? To bi bilo za prijavo policiji. Še sreča, da so ga nadzornimi pravočasno razrešili.
max |  20 .02. 2020 ob  10: 55
-2
nauk zgodbe : če slediš pravilom, spoštuješ zakone, nimaš sposobnosti sluzave jagulje , ne mučkaš, ti hitro naprtijo sindikat, če pa sodeluješ in deliš torto, pri tem oškoduješ javno dobro, se lepo hihitaš kameram, delavcem, javnosti , vmes pa kopičiš bogatstvo na raznih "prijateljskih" d.o.o. , pa si najboljši direktor daleč naokoli . Imamo, kar si zaslužimo, predlagam 300% dvig položnic vsem gospodinjstvom.
Argument |  20 .02. 2020 ob  09: 37
14
Ma kakšen nadzorni svet ? Nadzorni svet je izum tajkunov ,da bi lažje upravljali in mahinirali s podjetji in za pesek v oči ljudstvu .(V Sloveniji preverjeno) .Poglejte imena ljudi v nadzornem svetu in bo vse jasno ,da ta nadzorni svet obvladuje župan in ta župan ima toliko krivde kakor nesposoben odstavljeni direktor ,ker ga je on postavil na položaj ,kakor bo tudi naslednjega .Ko se bo občinsko vodstvo odpovedalo mahinacijam s svojim kadrom v tem podjetju in bo Marjetica delovala za dobrobit občanov in zaposlenih, bomo celo doživeli nekega normalno sposobnega direktorja ! Pa nič prej ,v kolikor bo vse po starem ,le mašnica na paketu bo druga .Pa lep dan vsem in zbudi se Koper .
Kanola |  20 .02. 2020 ob  08: 55
Človek ki odpravi minus poslovanje, gre? Pa kaj ste normalni? Valda pejte vozit smeti za 2.000€ neto na mesec... Ta Koper je ena tragikomična komedija.
Darko |  20 .02. 2020 ob  08: 48
niti sosed Bržan ga ni mogel več ščitit
mu bo pa izplačal mastno odpravnino
Tiramola  |  20 .02. 2020 ob  07: 53
11
Direktor je bil zamenjan, ker ni ustrezal kooperantu kosovaru.
Plače se lahko dvignejo brez, da se dvigne položnica.
Pregled poslovanja prejšnjega direktor bi bilo zaželeno.

Odtekanje denarja je praksa v javnih podjetij...., v roke kooperantov..,.....
Alen |  20 .02. 2020 ob  04: 30
Alora, kaj to je postalo tradicionalni pri Marjetica da se pogosto menjujejo direktorji v takem kratkem času si hitro naberejo denar! Malo tu malo tam! Delavci pa delajo za minimalne plače za golo preživetje SRAMOTA, kaj delajo tajkuni izkoriscevalski! ŽALOSTNO
Olgo Franco |  19 .02. 2020 ob  23: 47
Prav bi bilo, da Mojca Hilj Trivic oziroma Radin odstopi iz koalicije z LAB- om, saj so jim degradirali vidnega clana njihove stranke, podpornika in pomocnika Lovsina pri degradaciji Interevrope ter tako izkaze podporo vrlemu politicnemu direktorju- Alfredu ????
Olgo Franco |  19 .02. 2020 ob  23: 42
@Alex, torej trdis, da jim je bil vsiljenjQuery1123006443858330896235_1582151343439 Izbran od koga drugega? Na koga namigujes??
Olgo Franco |  19 .02. 2020 ob  23: 41
15
Briševac pa se ve čigav človek je... ni ravno prvi sosed, je pa iz sosednjega hriba z aktivno partnerko v Jssk-ju... morda tudi ona prileze do Vd- ja, kot je blo tudi pred volitvami obljubljeno... javni razpisi, kompetentni ljudje, politicno neodvisni..., bwahahaha
Alex |  19 .02. 2020 ob  23: 36
@Olgo Franco

Ja, verjetno so nadzorniki šli iskat ravno Bržanovega soseda v Triban, da ga dajo za direktorja Marjetice. Ma kaj misliš, da smo ljudje šturlasti, in da verjamemo takim pravljicam?
Olgo Franco |  19 .02. 2020 ob  23: 32
@Alex, nadzorniki so tega pajaca tudi zbrali, zato nevem čemu jim čestitas.....kje so ga sploh nasli? Al mi hoces povedat, da jim je bil vsiljen? Trasparentno kadrovanje?
1