IZREDNA SEJA NADZORNEGA SVETA MARJETICE: Vabljena Draščič in Pejčić

Koper

Nadzorni svet javnega podjetja Marjetica Koper bo na izredni seji razpravljal o napovedani stavki in razmerah v družbi. Na sejo so vabljeni tudi predstavniki vodstva podjetja in sindikata. Izključena ni niti možnost, da bi se moral posloviti direktor Marjetice Koper Alfred Draščič.

Alfred Draščič

Delavci v Marjetici Koper so za 25. februar napovedali stavko, ki bo trajala do izpolnitve delavskih zahtev. Pričakujejo dvig osnovnih plač, sklenitev kolektivnega nezgodnega zavarovanja in plačilo nadomestila plače za čas stavke.

Med stavko naj bi opravljali le nujen obseg del, kar se nanaša na kanalizacijsko in pogrebno službo, odvoz smeti pa bodo izvajali le pri javnih ustanovah, kot so šole, vrtci, domovi za ostarele in zdravstveni domovi. Ostalih odpadkov ne bodo odvažali, je napovedal predsednik sindikata v podjetju Žarko Pejčić.

Draščič je v torkovi izjavi za medije poudaril, da bi zahtevani dvig plač za 3,65 odstotka družbo pahnil v izgubo. "Kot direktor kaj takšnega težko dovolim, saj sem odgovoren tudi za poslovanje," je dejal.

Irena Jaklič Valenti iz Zveze svobodnih sindikatov Slovenije je direktorju Marjetice očitala, da se je zavil v molk in da je prej spregovoril z mediji kot s sindikatom in stavkovnim odborom.

Stavka pa ni edina težava Draščiča. Med drugim na njegov račun letijo očitki o slabi komunikaciji, pretiranem varčevanju, ni mu niti uspelo izpogajati cenejšega odvoza mešanih komunalnih odpadkov, kar bo posledično pomenilo dvig cen na položnicah. Nenazadnje nadzorni svet na svoji zadnji seji ni podprl letošnjega poslovnega načrta Marjetice. Tako menda ni izključena možnost, da bi se moral Draščič že danes posloviti s položaja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Darko |  19 .02. 2020 ob  14: 03
šefi se morajo pogovarjati z delavci in tekoče reševati zadeve
Draščič se bo znajdel. Nič skrbet. GGM mu je pustil drek in zbežal v Piran
Alex |  19 .02. 2020 ob  10: 23
Bo Draščiću zrihtal novo službo njegov strankarski poveljnik janša, ko sestavi vlado.
kokodek |  19 .02. 2020 ob  07: 59
sindikat in podjetje se morata pogovarjati !!!!! delodajalci si prevečkrat privoščijo dobičke na račun nizkih plač delavcev, kar največ občutijo delavci v gospodarstvu. problemi gotovo niso od danes, razlika je ta, da pod prejšnjim vodstvom si delavci niso dosti upali. zato je pa zdaj čas za razume, strpen in spoštljiv dialog v korist vsem.