NISO PRIHRANILI SAMO NA WC PAPIRJU? Na Marjetici omejili tudi stroške pogostitev in daril

Koper

Popravljalni ukrepi, ki jih je po reviziji poslovanja v letih 2015 in 2016 sprejelo komunalno podjetje Marjetica Koper, so zadovoljivi, je v porevizijskem poročilu ugotovilo računsko sodišče. Med nesmotrnostmi je bilo, da podjetje v notranjih aktih ni imelo urejene politike sponzoriranja in plačil stroškov reprezentance. Sicer pa smo konec prejšnjega meseca poročali o domnevnih skrajnih varčevalnih ukrepih na Marjetici Koper, zaradi katerih naj bi zaposleni ostali celo brez toaletnega papirja.

Računsko sodišče je v reviziji ugotovilo, da je bila Marjetica Koper pri poslovanju v letih 2015 in 2016 delno učinkovita, naj bi pa popravljalni ukrepi sedaj nesmotrnosti odpravili. "Ocenjujemo, da so izkazani popravljalni ukrepi, ki jih je izvedlo javno podjetje Marjetica Koper za odpravo nesmotrnosti, zadovoljivi," je računsko sodišče zapisalo v danes objavljenem porevizijskem poročilu.

Podjetje je med popravljalnimi ukrepi sprejelo navodilo za delo za davčno nepriznane odhodke ter stroške reprezentance, v katerem je opredelilo davčno nepriznane odhodke ter stroške reprezentance.

Sprejelo je tudi navodilo o dodeljevanju sponzorskih in donatorskih sredstev, v katerem je opredelilo cilje sponzoriranja in donatorstva ter določila celotni letni znesek sponzoriranja in donacij ter najvišji znesek, ki se lahko dodeli posameznemu prejemniku.

Pridobilo je mnenje ministrstva za okolje in prostor glede izračunavanja donosa pri postavljanju cene za odvajanje komunalnih in padavinskih voda ter ravnanja s komunalnimi odpadki.

Direktor družbe je izdal navodilo za delo pri naročanju blaga ali storitev, v katerem so določene odgovorne osebe za ugotavljanje potreb po nabavi določenih storitev ali blaga, predhodno preverjanje razpoložljivosti finančnih sredstev in nato spremljanje njihove porabe ter spremljanje izvajanja del.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  03 .02. 2020 ob  23: 50
Je že nadoknadil kupil je Audija in se vozi gratis....
kokodek |  03 .02. 2020 ob  19: 52
nič hudega za ggm, bo nadoknadil v okolju....
Tine |  03 .02. 2020 ob  13: 44
Stroške svetovalne pogodbe Robertu Šucu pa niso omejili. 2.470,00 eur mesečno za 40% delovnega časa. Lažnivci in manipulanti.