KOPRSKE POLICISTE KONEC TEDNA POKLICALI KAR 348-KRAT: V nenavadnih tatvinah odnesli dokumente otrok in bagrsko žlico

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 107 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 348 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so šest vozil. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in osem tatvin. Desetkrat so intervenirali zaradi kršitve javnega reda in miru.

Ilirskobistriški policisti so na podlagi z delom pridobljenih informacij, da domačin preprodaja prepovedano drogo, pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo stanovanja in vozila. Med hišno preiskavo v Ilirski Bistrici so mu zasegli 300 gramov konoplje, približno 10 gramov heroina, približno pet gramov kokaina in tehtnico. Sledi mu kazenska ovadba po redni poti.

Pester petkov večer v koprskem lokalu

Na Klaričevi v Kopru je nekdo vlomil v hišo, vse premetal, odnesel pa ni ničesar. Vlomili so tudi v hišo v Ankaranu, kjer so prav tako pregledali prostore, zatem pa ukradli dokumente otrok, nekaj gotovine in več kosov zlatnine.

V Divači so zasegli moped 16-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja.

Ob 20.30 je v Portorožu zagorela barka. Ko je bil požar pogašen, so policisti opravili ogled kraja. Po prvih podatkih je zagorelo na postelji, zatem pa je ogenj ožgal notranjost. Celotna zadeva se še preverja.

Ob 22.20 je v enem izmed lokalov v Kopru vinjen 70-letni moški kričal in žalil goste lokala. Ker se ni umiril, so mu policisti odredili pridržanje.

Precej mirna sobota in nedelja

V Šembijah so policisti ob 1.50 zasegli osebni avto 23-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa mu je je pokazal 0.86 mg/l. Zjutraj pa so v Pobegih zasegli osebni avto 64-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Obema sledi obdolžilni predlog.

V Zgornjih Škofijah je nekdo na gradbišču novogradnje ukradel bagrsko žlico za mešanje betona (kapacitete 300 l), vredno 4000 evrov. Žlico je naložil na avto-vleko in odpeljal s kraja.

Na Dolinski cesti v Kopru so policisti v nedeljo zasegli skuter 17-letniku. Odrejen je bil izredni tehnični pregled, sledi ustrezen ukrep.

V nedeljo ob 18.30 so policisti v Danah pri Sežani ustavili osebni avto Audi A4, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, in sicer R-Megane. Lastnik obeh vozil je 27-letni voznik iz Sežane. Voznik sicer ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,72 mg/l v izdihanem zraku. Na vozilu je imel priklopljen lahki priklopnik, za katerega nima ustrezne kategorije. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ponedeljek v znamenju vožnje pod vplivom alkohola

Ob 0.45 so policisti v Vinjolah ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.90 mg/l. Odrejeno mu je bilo pridržanje. Uro zatem pa so v Luciji ustavili 29-letnega voznika avtomobila, ki je vozil po preteku veljavnosti vozniškega dovoljenja (iz zdravstvenih razlogov). Vozilo so mu zasegli.

Ob 3.40 so koprski policisti ustavili tudi voznika avtomobila v Babičih in tudi njemu je alkotest pokazal preveliko količino alkohola - 0.80 mg/l. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izrečena prepoved nadaljnje vožnje, nato pa mu je bilo odrejeno pridržanje. Vsem trem sledi obdolžilni predlog.

Danes zjutraj so v Kopru zasegli moped 17-letnemu domačinu. Odpeljan bo na tehnični pregled zaradi suma predelave.

Na Kozini pa so policisti ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja, vozilo je neregistrirano, z registrskimi tablicami, ki ne pripadajo temu vozilu. Avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka zjutraj do danes zjutraj obravnavali 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali osem oseb, na PP Koper pa šest. Deset oseb je že bilo vrnjenih na Hrvaško, nekateri policijski postopki pa še potekajo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija