ŽELITE POSKUSITI ZMAGOVALNO ŽUPANOVO VINO? Obiščite Vinakoper!

Koper

Na finalni razglasitvi natečajev za Županovo vino in oljčno olje v Kopru je laskavi naziv 'Županovo vino 2020' prejel Capris refošk 2015 iz kleti Vinakoper. Med rekordnim številom 40 vzorcev vina ga je strokovna komisija ocenila kot najboljšega. Letošnje Županovo vino iz kleti Vinakoper je tako vrhunska, harmonična, polna in ekstraktna vinska posebnost Istre.

Zmagovalno vino ima lepo poudarjene karakteristike. Odličnost izvira že iz lege vinogradov, kjer refošk začenja svojo zgodbo – Šantome in Purissime. Poseben čar ima, ker je zorelo v velikih hrastovih sodih, del vina pa tudi v barik sodčkih. Intenzivno rubinasto barvo spremlja bogata aroma, v kateri odkrivamo dozorele note temnega jagodičevja in plemenite note lesa. Zaradi svoje aromatike se lepo poda k suhomesnim izdelkom, zrezkom, mesnim jedem z žara, divjačini in močnejšim omakam.

Skratka, idealni spremljevalec za vsakršne kulinarične priložnosti, bodisi z družino ali prijatelji.

Foto: Jaka Ivančič

Si ga želite?

Zmagovalno vino lahko kupite v Vinski fontani v Marezigah, v koprskem turistično-informacijskem centru ter v najboljših restavracijah po Sloveniji. Seveda pa si Županovo vino 2020 lahko zagotovite tudi v vinskem butiku Vinakoper, kjer je refošk doma.

Vinski butik je odprt od ponedeljka do petka med 8.30 in 19.00 ter ob sobotah med 8.00 in 13.00. Dovolite se prepustiti okusu zmagovalcev!

Poleg tega boste Županovo vino lahko poskusili tudi na prihajajočem mednarodnem festivalu vin Refuscus Mundi – Svet refoška, ki bo letos potekal v soboto, 8. februarja, v Manziolijevi palači v Izoli. Dogodek je posvečen vinom iz sorte vinske trte refošk in predstavlja pomembno stičišče vinarjev, s ciljem, da se vsi potenciali sorte refošk predstavijo širši publiki.

Capris refošk bo del pestrega asortimana različnih stilov refoška, ki ga bo predstavila klet Vinakoper – od penečega, svežega, dozorelega ter vse do sladkega. V sklopu festivala ne zamudite tudi delavnice, posvečene sorti refošk, ki jo bo vodil glavni enolog kleti Boštjan Zidar. Na delavnico se lahko prijavite na samem dogodku. Vabljeni!