UPORABA FACEBOOKA SE ZMANJŠUJE: Zakaj socialno omrežje izgublja mlajše odrasle?

Svet

Facebookova prizadevanja za blokado zavajajočih informacij in lažnih novic so skrajšala čas, ki ga uporabniki v povprečju preživijo na tem družbenem omrežju, kaže raziskava ameriške družbe Emarketer. Ocenjujejo, da se bo uporaba še naprej zmanjševala.

Povprečen odrasli Američan je lani na Facebooku preživel 38 minut dnevno, kar je tri minute manj kot predlani. Do konca naslednjega leta se bo ta številka zmanjšala za dodatno minuto, rezultate raziskave povzema francoska tiskovna agencija AFP.

"Facebookovo izgubljanje mlajših odraslih uporabnikov je skupaj z omejevanjem vsebin, ki naj bi bile namenjene le pridobivanju ogledov, pripeljalo do opaznejšega skrajšanja povprečnega časa uporabe, kot smo predvidevali sprva," je dejala analitičarka družbe Emarketer Debra Aho Williamson. Poudarila je, da je lahko manj pogosta uporaba Facebooka zelo velika ovira pri sklepanju poslov z oglaševalci, saj lahko ti zaradi tega dosežejo manj potrošnikov kot prej.

Krepi se uporaba Instagrama

Dobra novica za Facebook pa je podaljševanje časa, preživetega na družbenem omrežju Instagram, ki je v njegovi lasti. Povprečen odrasli Američan naj bi letos na Instagramu preživel 27 minut dnevno, kar bi bilo eno minuto več kot lani, v prihodnjih dveh letih pa naj bi se ta številka vsako leto povečala še za eno minuto.

Facebook je v zadnjem času tudi zaradi številnih pritiskov poleg ukinjanja lažnih računov začel intenzivneje omejevati sporno vsebino, kot so zavajajoče informacije, lažne novice in vsebine, ki naj bi bile namenjene le pridobivanju ogledov. Napovedal je, da bo s prizadevanji na tem področju nadaljeval tudi v prihodnje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija