NOSITE TELEFON V HLAČNEM ŽEPU? Na kocko postavljate svoje zdravje!

Zdravje

Mobilni telefoni so nam olajšali življenje, a če nismo pazljivi, nam ga lahko obrnejo na glavo. Veliko ljudi, to še zlasti velja za moške, shranjuje telefon v žepu, malo kdo pa ve, da s tem, poleg kraje ali počenega zaslona, tvegajo tudi resnejše zdravstvene zaplete.

Ko imamo v žepu mobilni telefon, povezan na brezžično omrežje, je sevanje dva do sedemkrat višje, kot če bi ga imeli denimo v torbici, opozarjajo strokovnjaki. Kot ugotavljajo, obstaja neposredna korelacija med sevanjem, ki ga oddaja mobilni telefon, in rastjo tumorjev. Sevanje lahko spremeni sestavno našega DNK-zapisa, vpliva na moško plodnost, povezujejo pa ga tudi z depresijo ter motnjami srca in ožilja. Če nosimo telefon v hlačnem žepu, lahko njegovo sevanje oslabi medenične kosti in zmanjša kostno gostoto.

Strokovnjaki izpostavljajo tudi, da lahko nošenje telefona v zadnjem hlačnem žepu vodi v težave s hrbtom. Ko se usedemo, namreč prilagodimo svoj položaj, da bi se izognili pritisku na telefon, to pa lahko povzroči strukturno in mišično neravnovesje ter vodi v močne bolečine v hrbtu.

Deli novico:

Icarus |  02 .09. 2018 ob  16: 23
Tudi če ni brezžičnega interneta ravno tako seva, to je dejstvo, ki si ga mnogi nočejo priznat.