Tri zgodbe, en cilj

Goriška

Pretekli petek so trije šempetrski nogometaši – Birsa, Cvijanovič in Matavž – v sodelovanju s Sportforumom Slovenije izpeljali dobrodelno akcijo "Tri zgodbe, en cilj," v kateri so obdarovali otroke pediatričnega oddelka šempetrske bolnišnice.

Izkupiček akcije, v kateri so se poleg dresov na licitaciji prodajale še risbe otrok s pediatričnega oddelka šempetrske bolnišnice, je znašal 1500 evrov.

Nataša Cvijanovič iz Sportforuma  je za Primorske novice povedala, da je zanimivo, da trije igralci iz mesta s 4000 prebivalci spišejo tako uspešno nogometno zgodbo, hkrati pa poskrbijo tudi za otroke s svojega okolja. Birsa, Cvijanovič in Matavž se dogodka zaradi različnih obveznosti žal niso mogli udeležiti, so pa zato v dobrodelne namene podarili svoje drese.

Da otroci potrebujejo pozitivno izkušnjo zdravljenja, so prepričani tudi v šempetrski bolnišnici, kjer se trudijo za humanizacijo hospitalizacije, s pomočjo katere je zdravljenje otrok hitrejše in učinkovitejše. V Sportforumu sicer napovedujejo, da bo letošnja dobrodelna akcija z leti postala tradicionalna. Svojo dobrodelnost pa bodo skušali s pomočjo športnikov širiti tudi v druge kraje po Sloveniji.

Deli novico: