Pestra silvestrska ponudba predstav po vsej Sloveniji

Tudi letos bo večina večjih hramov kulture po vsej Sloveniji že tradicionalno ponudila silvestrske predstave. Nekaj vstopnic je še na voljo, medtem ko so predstave v ljubljanski Drami, Operi in Mestnem gledališču ljubljanskem že razprodane.

Gallusova dvorana Cankarjevega doma (CD) bo ob 20. uri gostila švicarsko zasedbo Compagnia Finzi Pasca z umetniškim cirkusom z naslovom La Verita. Vstopnice za predstavo so, kot so povedali v Cankarjevem domu, še na voljo. Prav tako je še nekaj vstopnic za uspešnico, plesno-gledališko predstavo Maše Kagao Knez Dia diasso diasspora, ki bo na ogled V Linhartovi dvorani ob 19.30.

V Kosovelovi dvorani se obeta gledališko-glasbeni večer, ki ga bosta pod naslovom MI HA IŠ - kje si človek? ob glasbenikih Janezu Dovču, Boštjanu Gombaču, Goranu Krmacu in Matiji Krečiču oblikovala igralca Polona Vetrih in Saša Tabaković. Predstava je razprodana. Pošle so tudi vstopnice za monokomedijo Zijaha Sokolovića CABAresCABArei v Klubu CD.

V Cankarjevem domu bodo poskrbeli tudi za ljubitelje filma - v Linhartovi dvorani bodo ob 21. uri zavrteli film Ritesha Batre Okus po ljubezni. Za film so vstopnice še na voljo. Ljubitelji kina bodo na svoj račun prišli tudi v Kinodvoru, kjer bodo predpremierno predvajali film Alexandra Payneja Nebraska. Vstopnice so že pošle.

Zadnji dan v letu bo mogoče preživeti tudi v kinih Koloseja - v Ljubljani, Mariboru in Kranju - kjer bodo ob 20. uri predpremierno zavrteli film Skrivnostno življenje Walterja Mittyja režiserja Bena Stillerja. Vstopnice so že v prodaji, so povedali v Koloseju.

V SNG Opera in balet Ljubljana bodo obiskovalce zabavali z opereto Vesela vdova Franza Leharja, ki pa je že dlje časa razprodana. Enako velja tudi za predstavi v ljubljanski Drami, kjer si bodo obiskovalci na velikem odru ogledali igro Dušana Jovanovića z naslovom Boris, Milena, Radko, v Mali drami pa predstavo Milene Marković Barčica za punčke v režiji Aleksandra Popovskega.

Mala scena Mestnega gledališča ljubljanskega bo letos ponudila komedijo Williama Shakespeara Ukročena trmoglavka, ki jo je režirala Anja Suša, veliki oder pa muzikal Petra Stona, Jula Styna in Boba Merrilla Sugar - Nekateri so za vroče v režiji Stanislava Moše. Obe predstavi sta že razprodani.

Na Gorenjskem bodo ljubitelji gledališča na svoj račun prišli v Prešernovem gledališču Kranj, kjer bodo ob 19. uri uprizorili komedijo Enrica Luttmanna Sen v režiji Mateje Koležnik. Vstopnice so še na voljo. Komedijo bo ponudil tudi Špas teater v Mengšu, kjer bosta ob 18. in 20.30 v predstavi Udar po moško 2 nastopila Vid Valič in Denis Avdić. Za obe predstavi je na voljo še nekaj vstopnic.

Špas teater bo s komedijo Slovenska muska od A do Ž v režiji Lada Bizovičarja, ki tudi nastopa, in Jureta Karasa gostoval v SiTi Tetru BTC. Predstava ob 20.30 je že razprodana, medtem ko je za predstavo ob 18. uri na voljo še nekaj vstopnic. Nekaj vstopnic je na voljo tudi za monokomedijo z Janezom Hočevarjem Rifletom v režiji Jurija Zrnca Star fotr, ki bo ob 20. uri v Grand Hotelu Union, piše na spletni strani SiTI teatra.

Štajerska prestolnica bo v veliki dvorani mariborskega narodnega gledališča ob 17. uri ponudila Verdijevo opero La Traviata. Za opero v režiji Huga de Ane pod taktirko Francesca Rose je na voljo še nekaj vstopnic, prav tako kot za Gogoljevega Revizorja režiserja Diega de Bree, ki bo na ogled v Stari dvorani ob 17.30.

V SLG Celje si bo mogoče ob 19. uri ogledati komedijo Adama Longa, Daniela Singerja in Jess Winfield Zbrana dela Williama Shakespeara (okrajšano) v režiji Nikole Zavišića. Kot so sporočili iz gledališča, je na voljo še precej vstopnic.

Silvesterski večer tudi v SNG Nova Gorica

Na Primorskem bo silvestrski večer mogoče preživeti v SNG Nova Gorica, kjer bo ob 20. uri na sporedu komedija Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskega Gozd. Za predstavo v režiji Egona Savina je na voljo še nekaj prostih mest.

V Kopru bodo gostili sarajevski Kamerni teatar 55, ki bo ob 20. uri uprizoril delo Murraya Schisgala Lubezen. Delo je režiral ameriški režiser Ronald Rand. Kot so sporočili iz gledališča, je za predstavo na voljo še 40 vstopnic.

Deli novico: