Se bo policija sploh selila?

Posočje

Tolminski svetniki bodo v ponedeljek na izredni seji občinskega sveta odločali o možnosti, da se vse aktivnosti v smeri preseljevanja policije in s tem urejanja mestnega jedra končajo. Prizadevanja občine, da bi kupila in zamenjala nepremičnine ministrstev za notranje zadeve in obrambo, s čimer bi se policija izselila iz jedra, namreč visijo na nitki, poročajo Primorske novice.

S preklicem selitve bi policija ostala v mestnem jedru, kar bi pomenilo, da bi Občina Tolmin končala z načrtovano obnovo mestnega jedra. Občina je nameravala parkirišče s trga preseliti za stavbo policije. Občina lahko tako svojo obnovo načrtuje le v delu, v katerega ni vpleteno ministrstvo za notranje zadeve, sogovornika glede menjav in odkupov namreč nista našla skupnega jezika.

Tako so se Tolminci po treh letih ponovno znašli na začetku. Ministrstvo jih je po besedah tolminskega župana Uroša Brežana odpravilo z argumentom, da omenjene menjave in odkupi za njih niso med prednostnimi nalogami ministrstva. Hkrati so na ministrstvu, po besedah Bržana, za odkup stavbe na Trgu maršala Tita 11 zahtevali občutno preveč.

“Skratka, z ministrstvom za notranje zadeve nikakor ne uspemo najti za obe strani sprejemljivega dogovora. Menimo, da smo na občini naredili vse, da bi sklenili pogodbe z glavnim ciljem izselitve policije,” je za PN vlogo občine upravičil Uroš Brežan.