PO NESREČI V KOPRU SLEDIL ŠE INCIDENT: Prijavitelja odrinil, pljunil in odpeljal

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 111 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, s področja kriminalitete so obravnavali pet vlomov in tri tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo osem intervencij. Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 46 nezakonitih prehodov državne meje.

Včeraj ob 14.08 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na Vojkovem nabrežju v Kopru. Ugotovili so, da je 41-letni voznik peljal po enosmerni ulici, ko je zavijal desno, je vanj zaradi prekratke varnostne razdalje trčil voznik osebnega avtomobila za njim. Ta se je po trčenju močno razburil, prijavitelja odrinil in pljunil, zatem pa odpeljal. Policisti so ga izsledili uro zatem. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0.33 mg/l alkohola. 26-letnemu državljanu BiH, ki prebiva v Kopru, sledi hitri postopek za več kršitev, in sicer zaradi kršenja zakona o javnem redu in miru, zaradi nezadostne varnostne razdalje in pobega s kraja prometne nesreče ter alkohola.

Ob 15. uri so policisti naleteli na prometno nesrečo na stari cesti Bertoki–Bivje. Ugotovili so, da je samoudeležen 56-letni voznik motornega kolesa. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,65 mg/l alkohola. Ker se je pri padcu poškodoval, so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Sledi obdolžilni predlog.

Kraje in vlomi

V Portorožu je nekdo vlomil v hišo in ukradel manjši sef, ki je bil prazen.

V Semedeli je nekdo vlomil v kmetijski objekt. Odnesel je več kmetijskih strojev in več kosov orodja (mulčer, moto kultivator, dve kosilnici in druge predmete). Po prvi oceni je lastnika oškodoval za 15.000 evrov.

V Piranu je nekdo vlomil v stanovanje in ukradel nakit.

Ob 22.30 so bili policisti obveščeni, da je nekdo vlomil v hišo v Piranu. Lastnike je zbudil ropot in zalotili so mlajšega moškega, ki je takoj pobegnil. Policisti zbirajo informacije.

V Luciji je nekdo vlomil v prodajalno in ukradel blagajniški minimum.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija