PAHORJA OBISKAL INDIJSKI PREDSEDNIK: Z njim prišla delegacija 20 gospodarstvenikov (FOTO)

Slovenija

Predsednik republike Borut Pahor in indijski predsednik Ram Nath Kovind sta na današnjih pogovorih v Ljubljani izrazila zavezanost krepitvi vsestranskega sodelovanja in prijateljstva med državama, globalnega partnerstva ter pripadnost multilaterizmu. Pahor je sprejel vabilo na obisk Indije.

Ob prvem uradnem obisku najvišjega predstavnika Indije v Sloveniji je Pahor izpostavil, da je Indija ob tem, da je ena največjih držav na svetu, tudi ena najštevilčnejših demokracij na svetu, kjer veljata vladavina prava in skrb za človekove pravice in kot taka predstavlja zgled drugim.

Bo besedah Pahorja sta pregledala dvostransko in večstransko sodelovanje med državama, pri tem pa potrdila pripadnost multilaterizmu - ki sicer potrebuje predvidljive spremembe - kot tistem, ki predstavlja varno okolje za človeštvo, da lahko v njem rešuje najbolj občutljive in pomembne izzive, od podnebnih sprememb do terorizma.

Predsednika sta v izjavi po srečanju izpostavila tudi pomen krepitve gospodarskih odnosov med državama, pri čemer je Pahor povedal, da gospodarska menjava znaša okoli pol milijarde evrov in beleži 30-odstotno rast. Indijskega predsednika spremlja gospodarska delegacija predstavnikov iz 20 podjetij, ki se bodo popoldne udeležili slovensko-indijskega gospodarskega foruma. Udeležence bosta nagovorila tudi oba predsednika.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija