TURISTI RAZBIJALI V ANKARANU: Nastradal gostilniški inventar

Kronika

V noči na soboto je skupina avstrijskih turistov pri zapuščanju lokala v Ankaranu razbijala inventar, pri tem pa turisti niso upoštevali odredbe varnostnika, naj z razbijanjem prenehajo. Policisti so dvema izrekli globo zaradi kršitev javnega reda in miru, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

V nedeljo zjutraj, ob 6.40, so policisti v Ilirski Bistrici zasegli osebi avto 29-letnemu domačinu. Ugotovili so namreč, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog. Danes pa so v Kopru zasegli skuter, ker presega dovoljeno hitrost.

Trčila zaradi napačne smeri vožnje

V petek ob 23.57 je na Parencani pred predorom, v smeri Strunjan–Portorož, padel 17-letni motorist iz Divače s 15-letno sopotnico iz okolice Izole. Na mokrem vozišču jima je zdrsnilo, nakar sta trčila v betonsko oviro. Voznik se je pri padcu huje poškodoval, njegova sopotnica pa lažje. Sledi obdolžilni predlog.

V noči s sobote na nedeljo, ob 1.25, se je v Portorožu zgodila prometna nesreča. 16-letni voznik mopeda iz Portoroža je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeči osebni avto, ki ga je peljal 20-letnik iz okolice Kopra. Sledi mu obdolžilni predlog. Kot so ob tem sporočili s PU Koper, je moped povzročitelja neznane znamke, neznanega tipa, brez registrske številke in brez številk okvirja, izvor policisti še preiskujejo.

V nedeljo popoldan sta pri Šmehelu pod Nanosom trčila 28-letni voznik osebnega avtomobila in 35-letni kolesar, in sicer zaradi nepravilne strani vožnje obeh. Kolesarja so poškodovanega odpeljali v bolnico, policisti pa so obema udeležencema izdali plačilni nalog zaradi nepravilne smeri vožnje.

V Luciji izginil moped

V soboto je v Izoli nekdo fantu iz okolice Nove Gorice ukradel mobilni telefon znamke Xiaomi MI9 in denarnico, v kateri je imel 15 evrov gotovine ter vse dokumente.

V Seči je nekdo vlomil v stanovanje, ga preiskal, lastnikom pa odnesel 150 evrov gotovine. V Luciji pa je nekdo izpred stanovanjskega bloka na Fazanski ulici ukradel zaklenjen moped znamke Piaggio, tip Zip 504T, z nameščeno reg. št. KP 6P-D3. V mopedu je oškodovanec imel tudi prometno dovoljenje in zavarovalno polico.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka od 6. ure do danes do 6. ure obravnavali 64 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 56 oseb so obravnavali na PP Ilirska Bistrica, pet na PP Kozina in tri na PP Koper. 40 oseb so že vrnili hrvaškim varnostnim organom, trem osebam so hrvaški varnostni organi zavrnili sprejem in so bile odpeljani v center za tujce, tri osebe z urejenimi statusi pa so bile po postopkih izpuščene. Ostalih 18 tujcev bodo vrnili tekom današnjega dne, so še sporočili s PU Koper.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija