NIHČE NE ŽELI OLIMPIJE: Mandarić razprodaja koprske nepremičnine in se umika iz Slovenije

Slovenija

Predsednik ljubljanskega nogometnega kluba Olimpija Milan Mandarić je v današnjem pogovoru za Delo pojasnil, zakaj neuspešno išče kupca za NK Olimpijo in se hiti umakniti iz Slovenije. Kot je že nekajkrat povedal, mu po štirih letih in pol v Ljubljani zmanjkuje potrpljenja in denarja za financiranje ljubljanskih nogometašev.

Ker Mandariću kljub nekaterim obljubam morebitnih kupcev s prodajo kluba slabo kaže, piše Delo, mora prodati nepremičninske projekte v Ljubljani in Kopru.

Ameriški poslovnež srbskih korenin je s svojimi bogatimi izkušnjami iz nogometnega posla in z za slovenski nogomet nepredstavljivo veliko denarja pred štirimi leti in pol prišel v Slovenijo. "Nenehno me sprašujejo, kaj mi je bilo tega treba, posebno žena in obe hčeri. Moja največja napaka je bila, da sem tu delal tako, kot sem bil vajen delati zadnjih 50 let v angleškem in ameriškem poslovnem okolju," je dejal Mandarić, ki trdi, da je od prihoda v Ljubljano v klub vložil več kot 15 milijonov evrov svojega denarja.

Za Delo je še dejal, da so ga v Slovenijo pripeljala čustva in vera, da imamo tu evropsko poslovno okolje. Zdaj ve, da čustva niso najboljši svetovalec v poslovnih odločitvah.

S prodajo Olimpije slabo kaže 

Mandarić že dlje časa poskuša poiskati novega lastnika Olimpiji, da bi si povrnil del vloženih sredstev, klubu pa zagotovil stabilno prihodnost. Italijanski interesent se je izkazal za neresnega, zato dvomi o možnostih za uspeh pogajanj s prihodnjimi kupci.

"Do zdaj še nisem naletel na niti enega resnega kupca. K meni so prihajali ljudje, ki so jih vodili različni interesi, še vedno pa nisem končal vseh pogovorov," je dejal predsednik ljubljanskega kluba, ki je zadržan tudi glede zadnjih napovedi, da bi sklenil posel z nemškimi ponudniki.

Poudarja, da klub ni njegova last, vanj sicer vlaga in ga upravlja, klub pa bo vedno ostal ljubljanski in slovenski. Scenariju, po katerem bi klub vrnil v javno upravljanje, ne nasprotuje, vendar o tej možnosti ni še z nikomer resno govoril.

Prodaja vse nepremičnine, tudi tiste v Kopru

V sredo bo odpotoval v Združene države Amerike, do takrat pa naj bi se dogovoril o prodaji nepremičninskega projekta Dalmatinka, ki ga je začel graditi v središču Ljubljane. Po vrnitvi bo naprej iskal kupce za zemljišči v Kopru.

"Prodajam vse, kar imam v Sloveniji. Kupnina bi morala zadostovati za financiranje kluba do konca leta," je za Delo še razkril Mandarić, ki mora Olimpiji vsak mesec zagotoviti dobrega pol milijona evrov, in dodal: "Druge posle v Sloveniji sem morda zapostavil, ker sem bil preveč osredotočen na nogomet. Morda je težava tudi to, da na trgu dela ni kakovostnih managerjev. Sposobni razvijajo svoje posle, tisti brez dela pa niso brez dela naključno."

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  17 .09. 2019 ob  09: 22
mogoče bi mu pomagala ena solza
Prognostik |  17 .09. 2019 ob  08: 38
Ne razumem ljudi, kateri zapustijo svojo rodno državo, se podajo v svet in delajo same probleme kjerkoli se pojavijo.