V OBSEŽNI ISKALNI AKCIJI SODELUJE OKOLI 60 LJUDI: Pogrešanega iskali tudi reševalni psi z Obale (FOTO)

Kronika

Na gozdnem in zelo zahtevnem terenu (območje je polno grap in brezen) v okolici naselja Vojsko se je tudi konec minulega tedna oz. v petek od jutranjih ur dalje vse do zgodnjih večernih ur nadaljevala obsežna iskalna akcija za pogrešanim 75-letnim državljanom Italije. Pogrešanega so poleg idrijskih policistov in policistov gorske policijske enote iskali iz treh policijskih uprav (PU Nova Gorica, PU Kranj, PU Ljubljana), pri iskanju pa so se jim tudi v petek pridružili gasilci (PGD Vojsko, PGD Spodnja Idrija, PGD Idrija), vodniki reševalnih psov z reševalnim psi (Obala, Ljubljana), pripadniki GRS Tolmin in domačini (skupno približno 60 ljudi), so sporočili z novogoriške policijske uprave.

Iskanje pogrešanega se je tudi v petek nadaljevalo s podrobnim pregledovanjem zahtevnega gozdnega terena na širšem območju, kjer je bil pogrešani nazadnje opažen in na območjih, ki jih je policija identificirala na podlagi informacij, ki jih je na dan izginotja v telefonskih pogovorih posredoval pogrešani italijanski državljan. Prav tako so bila pregledana druga tamkajšnja območja (Log, Ogalce, Korpcija, vrh Štrangel, Ajnšk, Črtež, Zahum ...). Poleg tega so policisti gorske policijske enote in pripadniki GRS Tolmin s pomočjo vrvne tehnike pregledali zahtevnejša območja, vključno z nekaterimi jamami oz. brezni (Snežna jama). Območja so bila pregledana večkrat in v različne smeri.

Kljub vsem izvedenim aktivnostim policistov in vseh sodelujočih v obsežni petkovi iskalni akciji pogrešani italijanski državljan ni bil najden in je bilo iskanje začasno prekinjeno, kljub tem pa policija z aktivnostmi, da bi našli pogrešanega, nadaljuje tudi v teh dneh.

Pri iskanju pogrešanega so v preteklih dneh sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so veliko gozdno območje pregledovali tudi s pomočjo brezpilotnega zrakoplova (dron). Pri tem velja tudi poudariti, da je na zahtevnem območju v okolici Vojskega tudi precej nevarnosti za vse, ki so sodelovali v tej iskalni akciji in so morali biti pri opravljanju nalog zelo previdni.

V tem trenutku potekajo tudi druge aktivnosti, s katerimi si policija želi pridobiti čim več koristnih informacij s ciljem, da bi našli pogrešano osebo. Nenazadnje bo opravljen ponovni razgovor s prijateljema pogrešanega, ki sta bila minulo sredo skupaj s pogrešanim na območju Vojskega.

Tako kot doslej pomoč na omenjeni lokaciji policistom nudijo tudi lovci in domačini, ki zelo dobro poznajo tamkajšnji zahteven teren, sledi tudi analiza dosedanjega poteka iskalne akcije in preiskanega območja. Pri tem so v veliko pomoč tudi posnetki brezpilotnega zrakoplova (vključno s posnetki termovizije), s katerim je bilo pregledano širše območje.

Tudi tokrat naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem 75-letnem italijanskem državljanu, da o tem obvestijo policiste PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280 Idrija, telefon: (05) 372 48 00, elektronski naslov: pp_idrija.pung@policija.si) oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija