ISKALNA AKCIJA NA PRIMORSKEM ZAČASNO PREKINJENA: Ponovno se bodo pogovorili s prijateljema pogrešanega

Kronika

Od srede na območju Vojskega pogrešajo 75-letnega Italijana. Po poročanju Primorskega dnevnika gre za Elia Marinija iz Krmina, ki ga bodo po navedbah novogoriške policijske uprave spet začeli iskati v prihodnjih dneh. Policisti medtem zbirajo informacije, angažirali bodo lovce in domačine, podrobno analizirali posnetke drona in se ponovno pogovorili s prijateljema pogrešanega, ki sta z njim na Vojsko prišla gobarit.

75-letnik je pogrešan od srede popoldne, zadnjič so ga opazili ob 14.46 v gozdu na območju Vojskega. Okoli poldneva je s prijateljema, starima 70 in 72 let, prišel na Vojsko, da bi skupaj nabirali gobe.

Trojica se je z avtom pripeljala v bližino ene od hiš, nato pa se odpravili v gozd, kjer so se razkropili. Prijatelja sta se ob 14. uri vrnila do vozila, pogrešani se ni vrnil. Poklicala sta ga po telefonu. Povedal je, da je padel nekje v gozdu in se poškodoval, tožil je za bolečinami v predelu reber in ni mogel hoditi. Izgubil je orientacijo in ni vedel, kje se točno nahaja. Nazadnje je bil z njim vzpostavljen telefonski stik ob 17.15, ko je povedal, da se je poškodoval med spustom po grapi. Kasneje kljub večkratnim poskusom z njim niso uspeli več vzpostaviti stika.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija