ZAPLETENO REŠEVANJE TURISTKE, KI JE PADLA Z ZIDU V PIRANU: Ovirali so jih visoka voda, tema in skale v morju

Kronika

V soboto zvečer se je na piranski punti močno poškodovala nemška turistka, ki je padla z zidu pod cerkvijo z višine približno 3-4 metre. Ko so okoli 23. ure policisti prejeli obvestilo o nesreči, sta bila z možem v vodi in nista mogla na obalo. Reševalci in gasilci so bili takoj na poti, prosili pa so, če lahko pride policija s čolnom, da jim osvetli pot.

Čez nekaj minut je na kraj pripeljala posadka policijskega patruljnega čolna P-08. Policist je skočil v morje, saj se ponesrečenki niso mogli približati s čolnom. Ugotovil je, da sta se državljana Nemčije sprehajala po podpornem zidu piranske stolnice, ženski je pri tem zaradi spolzkega zidu spodrsnilo in je padla 3 do 4 metre na skale v morju.

Na kraj je sicer prišel reševalec, vendar poškodovanke niso mogli prenesti do reševalnega vozila zaradi visoke vode, teme in skal v morju. Patrulja s patruljnim čolnom je tako odplula do vozila prehospitalne enote, kjer so prevzeli žlebasto nosilo in z njim odpluli nazaj na kraj nesreče.

Policist je ponovno skočil v vodo in skupaj z gasilcem in reševalcem poškodovanko prenesel do patruljnega čolna. Drugi policist je na čolnu vzdrževal pravokotno pozicijo na obalo, saj je voda na tem delu nizka in je obstajala nevarnost poškodbe patruljnega čolna. Ob 23.44 je bila poškodovana z nosili nameščena na sprednji del patruljnega čolna, na čoln se je vkrcal tudi gasilec, ki je nudil pomoč pri prevozu ponesrečenke do pomola piranske mejne policije. Tu jo je prevzel zdravnik.

42-letna državljanka Nemčije se je pri padcu huje poškodovala (zlom ključnice, zlom zapestja, zlom noge, zlom zob ter več udarnin in ureznin po celotnem telesu), odpeljana je bila v Splošno bolnišnico Izola.

"Policista sta pri reševanju ponesrečenke pokazala visoko stopnjo strokovnosti in predanosti poklicu, kljub možnosti poškodbe plovila in ogrožanja lastne varnosti. Po zaslugi profesionalnega sodelovanja naših policistov ter gasilcev in reševalcev je bila poškodovanka oskrbljena, varno prepeljana na obalo in predana v oskrbo strokovnim službam," so sporočili s koprske policijske uprave.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija