OČISTIMO ANKARAN AZBESTA: Brezplačna akcija se nadaljuje tudi v tem letu

Koper

Občina Ankaran v sodelovanju z Marjetico Koper nadaljuje z akcijo brezplačnega prevzema azbestnih odpadkov. V lanskem letu je bilo v akciji zbranih več kot osem ton teh nevarnih odpadkov, večino pa so predstavljale strešne kritine. Postopek oddaje ostaja enak tudi letos, spremenila se je le časovna veljavnost obrazca.

Azbestne odpadke lahko ankaranski občani tako oddajo na Zbirnem centru Sermin ali Dvori pri Sv. Antonu. Odpadke je potrebno oddati najkasneje v 30 dneh od potrjenega obrazca, količina pa je omejena na dve toni. Ankaranska občina v celoti krije strošek prevzema, za zavarovanje in prevoz odpadkov pa morajo poskrbeti občani sami. Zavarujete jih tako, da jih postavite na euro paleto in ovijete v plastično folijo, njihova višina pa ne sme presegati enega metra.

Obrazec za oddajo izpolnite, podpišite in v času uradnih ur oddajte v sprejemni pisarni Občine Ankaran ali pošljite po elektronski pošti na naslov info@obcina-ankaran.si. Potrjen obrazec boste občani prejeli po navadni ali elektronski pošti in ga nato najkasneje v roku 30 dni predložite na zbirnih centrih Marjetice Koper ob oddaji odpadkov. Povezava do obrazca je na tej spletni strani. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete na ankaransko občino prek elektronskega naslova ogd@obcina-ankaran.si  ali prek telefonske številke 05 66 53 032 v času uradnih ur.

Deli novico: