NAD OBČINO PIRAN VEDNO VEČJA ČRNA PIKA: Na njeno ignoranco opozorili tudi v KS Lucija

Piran

Na Občino Piran pada vedno več očitkov o njeni ignoranci glede ureditve ribiškega pristanišča v Seči. Poleg Civilne iniciative Seča in nekaterih piranskih svetnikov so sedaj na to opozorili tudi v Krajevni skupnosti Lucija. Kot pravijo, se občina na njihove prošnje in sklepe ni odzvala.

Že februarja je Krajevna skupnost (KS) Lucija pozvala župana Đenia Zadkovića, Občino Piran in pristojne službe, da dostavijo dokumentacijo in vse projekte skupaj s predvidenim časovnim okvirjem njihove realizacije za ureditev Jernejevega kanala, Parka Sonce ter Forma Vive. Junija so nato po pregledu prejetih odgovorov z občine ponovno pozvali, da jih seznani s projekti, ki se planirajo na območju njihove krajevne skupnosti, z namenom informiranja krajanov, a do danes se na občini na njihove prošnje in sklepe niso odzvali, je povedala predsednica Krajevne skupnosti Lucija Katja Blažič.

Ta teden so zaradi tega sklicali izredno sejo, na kateri so sprejeli sklep, da želijo takojšnjo razgrnitev projekta na KS, z možnostjo sprejema pobud in predlogov s strani krajanov.

"Poleg tega smo na seji vsi člani izrazili veliko razočaranje nad ignoranco Občine Piran in občinske uprave, saj kljub večkratnim pozivom želenega nismo dobili. Pri KS smo prepričani, da morajo pri tako velikih projektih, krajani imeti možnost soodločanja pri načrtovanju. V KS bomo potrdili dobre projekte, ki bodo za občane dobri, smiselni in uporabni, predvsem pa v prostor pravilno umeščeni, ne pa takih, ki jih vodita politika in kapital. Kraj je potrebno vrniti krajanom ter jim omogočiti možnost soodločanja, kar jim je bilo s tem dejanjem Občine Piran onemogočeno," so zapisali v sporočilu za javnost v lucijski krajevni skupnosti.

Ob tem pričakujejo obrazložitev projekta s tehtnimi argumenti, primernimi za tako zahteven projekt, ki posega v življenje vseh prebivalcev ter predvsem v zaščiteno naravno in kulturno dediščino tega področja. "Prav tako se čutim dolžna pojasniti, da na predstavitev projekta ni bila vabljena širša javnost, oz. krajani, kot je bilo v medijih navedeno, ampak zgolj in samo občinski svetniki in svetnice. Ker se je informacija od svetnikov prenesla naprej, pa je bilo takrat na predstavitvi prisotnih tudi nekaj krajanov," še dodaja Blažičeva.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
 |  27 .07. 2019 ob  10: 57
Đenio bo plačal vsa sranja ki so jih naredili prejšnji oblastniki.
Regional pa spridoma to iskorišča za pluvanje po njemu ,ker se jim noče podredit in podpisat permanentno pogodbo.
Če bi jo ,bi imel mir .Tako kot ostale občine.Tam se ne dogaja nič takšnega kar bi bilo vredno članka.
Ne dogaja se nič spornega ,samo hvala.V Kopru se ne dela - gradi nič . V Izoli Skot mimo raspisa postal šef redarjev, sprejeli novo metodologijo izračunavanja cen komunalnih odpadkov ,po kateri živ bog ne bo mogel točno izračunati ceno.Komunala samovolno draži najemnine, tudi do 25%. V drugih občinah so jih znižali.Stem da ne obstaja noben plan kakšne dejavnosti in trgovine naj bi v Izoli potrebovali.Lokali se oddajao brez nobenega vnaprej premišljenega načrta. Zdaj naj bi spreminjali pravilnik za oddajo ( pod pritiskom )ki je blago rečeno neumen produkt g.Mariča v katerem ni nobene usmeritve ali strategije. Ne verjamem da je še kje v Sloveniji takšen pravilnik. .Kar je g.Maraš ustvaril v Izoli ,je uspelo g. Mariču v parih letih uničiti.Zaprejo še Merkur in bomo morali vse tehnične produkte kupovati v Kp ali Lu .Jeseni bodo prodali polovico Izole zaradi negativnega finančnega stanja, a denar razmetavajo z lopato.Neka kvazi civilna inciativa naj bi raziskovala ozadje izgubljene tožbe ,ampak ko prebereš imena ti je vse jasno, prav tako zdaj protestirajo (novinarki ki je to takrat ko ji to paše in ima interes) proti prodaji zemljišča v industrjski coni.
Veliko stvari je narobe v tej naši lepi Izoli.Ampak Draško in kompanija tega ne vidijo.Dežurna novinarka PN ki je osebno-intimno povezana z udeleženci, piše samo prispevke po naročilu,Profesionalno novinarstvo.Za bruhat.
Zdaj pa hitro pobrisat.
vseved |  26 .07. 2019 ob  16: 52
16
Če bo župan čakal in poslušal vsakega bedaka ki zagovarja svoje interese, tista svinjarija ne bo nikoli urejena. Zato naj območje uredi tako kot si je zamislil.
stars48 |  26 .07. 2019 ob  16: 47
Đenio, dala sem ti svoj glas, ker sem verjela vate. A si me popolnoma razocaral.
Tiramola  |  26 .07. 2019 ob  16: 04
19
Kdor pomne v daljni preteklosti koliko zemljišča je imela KS LucijajQuery1123007403419635450414_1564148847292? Ostalo je nekaj m2. Oddano, prodano??? Vrnite občanom vsaj nekaj. Zemljišča pred Marino. Park sonce.... Uredite cesto na Forma Vivo, glavno cesto Seča Lucija levo in desno mimo črpalke. Prodano ali podarjeno??? Pomnite Lucijske soline.... Čigavo je vse to, kanal podarjen Marini..... Že 15 let niste zidali stanovanja za mlade družine. Letališče prodano... Bivši občinarji so bili predvsem prodajalci. Bodite prekleti za vse večne čase!!!
čarli |  26 .07. 2019 ob  13: 34
-13
Pod prejšnjo vlado oblasti, pa je bilo vse po pravilih, kaj ne ?
In ravno prejšnja veja oblasti, sedaj išče napake in dela zdrahe v vezi nove občinske uprave.
Naj že enkrat rdeči prebolijo poraz in se umaknejo v senco svoje nesposobnosti.
Tina K. |  26 .07. 2019 ob  13: 30
Ljudje sploh ne ločijo kaj je delo občinske uprave in kaj delo kabineta. Veza s KS imajo samo pooblaščeni ljudje s strani kabineta župana. Se pravi, kabinet. Zakaj in kdo dela ni opravil,pa ve oseba iz kabineta katera je za to dobila pooblastilo da komunicira z KS.
Hamler |  26 .07. 2019 ob  12: 54
Pa se to bom dodal, a ni KS ze sodelovala pri spejemanju akta Park Sonce v KS Lucija, kot lucican vem, da so bile neke akcije okoli tega? Gradi se nekaj na tem obmocju, valda so krajani bili seznanjeni. No ce pa je premalo informacij, bi moral PR naredit svoje. A Obcina Piran ima sploh nekoga, ki komunicira z javnostjo ali pase ovce?
Hamler |  26 .07. 2019 ob  12: 47
Jasno je, da vladajoca opcija ne obvlada situacije oziroma novopeceni sodelavci zupana niso poznali in ne poznajo kaj je njihova vloga. Nekdo je bil najbrz pooblascen za komuniciranje z KS poleg zupana, ki je dobil tudi podporo volilcev volilnih okrajev. Ce bi bil odgovor vladajocih, da tega niso vedeli oziroma ne poznajo kateri so bodoci projekti ter njihove vsebine, bomo imeli spanje v naslednjih letih. Lahko noc!
Erazem |  26 .07. 2019 ob  12: 43
-6
E, bogi moj Đenio. Zdaj bo moral odgovarjati za vsa sranja, ki so jih naredili njegovi predhodniki in predhodnice.