10 SVETNIKOV ZAHTEVA SKLIC SEJE, NA TNALU NEPOTRJENI ZAPISNIKI: "Želimo, da se projekt ribiškega pristanišča pelje naprej transparentno"

Piran

Piranski svetniki Dina Kolar, Katja Blažič, Lara Fojan Zanutto, Nevenka Kavčič, Davorin Petaros, Gabrijel Franca in Kristijan Cerovac (vsi GZOP), Barbara Kožar (Levica), Savo Radić (neodvisni svetnik) in Vojko Jevševar (SDS) so včeraj piranskemu županu Đeniu Zadkoviću podali zahtevo za sklic seje. Osrednja tema so zapisniki osme redne seje ter prve in druge izredne seje, ki še niso bili potrjeni. Omenjeni svetniki so prepričani, da so zapisniki izrednega pomena za nadaljnje presojanje pri sprejemanju ureditve ribiškega pristanišča in Jernejevega kanala.

Piranski občinski svetniki so na izredni seji pred petimi dnevi potrdili investicijski program za ribiško pristanišče Seča in sprejeli sklep o ustanovitvi delovne skupine za nadzor projekta. Omenjeni svetniki iz vrst GZOP, Levice, SDS in neodvisni svetnik pa zdaj zahtevajo sklic redne seje. "Podali smo zahtevo, da nam posredujejo overjene sklepe, vendar smo dobili negativen odgovor, ker sklepi še niso bili potrjeni. Želimo, da se projekt ribiškega pristanišča pelje naprej transparentno. Med drugim domačini, ki živijo v Jernejevem kanalu, niso bili vključeni v izdelavo projektne dokumentacije in niso mogli oddati svojih mnenj glede ureditve ribiškega pristanišča," je za naš portal pojasnil Kristijan Cerovac, piranski občinski svetnik iz vrst GZOP.

Sejo pred petimi dnevi je piranski župan Đenio Zadković sklical, ker bi sicer občina zamudila rok za prijavo na razpis kmetijskega ministrstva in bi izgubili dva milijona evropskih sredstev. Del svetnikov je sejo sicer obstruiralo, a so dnevni red sprejeli s 13 glasovi od skupno 25 članov občinskega sveta. Investicijski program so potrdili brez glasu proti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Erazem |  25 .07. 2019 ob  16: 26
V Jernejevem kanalu živijo različne vodne živali, ljudi pa ni. Kvečjemu njihove barke in "barke". Blizu istega kanala pa je več različnih oseb.