Močna burja povzročala težave v Novi Gorici

Goriška

Po obilnem deževju je preteklo noč na Goriškem zapihala močna burja. Na zgornjem Vipavskem je pihala tudi s hitrostjo do 130 kilometrov na uro, vendar tam ni povzročala večjih težav.

Je pa burja zapihala tudi zahodneje kot običajno, na območju Nove Gorice, kjer je povzročila nekaj več škode. Simon Vendramin iz Gasilske enote Nova Gorica nam je zaupal, da so imeli v jutranjih urah zaradi težav z vetrom pet intervencij.  Ob 6.58 so bili pozvani na intervencijo na Barje v Novi Gorici, kjer je na stanovanjsko hišo padlo drevo. Ob 8.11 so posredovali tudi v industrijski coni Meblo, kjer so odstranili nadstrešek, ki je visel na pločnik. Tudi ostale intervencije so vključevale predvsem odstranjevanje drevja ter žlebov.

Podrto drevje in veje so s cestišča odstranjevali tudi delavci cestnega podjetja, ki so tako poskrbeli, da je promet lahko potekal nemoteno.

Iz Nove Gorice smo na naše uredništvo prejeli pričujočo fotografijo prevrnjenega avtodoma na Rafutu, Občina Nova Gorica. Ob tej in ostalih težavah, ki jih je povzročala burja, pa ni bila poškodovana ali ogrožena nobena oseba.

Gasilci še naprej spremljajo razmere in so v popolni pripravljenosti. Hkrati tudi opozarjajo občane, da po nepotrebnem ne zapuščajo objektov in vse predmete, ki bi jih lahko veter odpihnil, spravijo na varno.