Veter na Hrvaškem odkrival strehe in ruval drevesa

Kronika

Močan veter, ki je v nedeljo zajel območje Virovitice na Hrvaškem, je v le nekaj minutah odkril strehi gasilskega doma in bencinske postaje ter izruval več dreves, so potrdili v državni upravi za zaščito in reševanje. Kot so dodali, informacij o poškodovanih osebah ni.

Veter, ki je pihal tudi 100 kilometrov na uro, je pločevinasto streho z gasilskega doma v Virovitici odnesel v vrtove okoliških stanovanjskih hiš več kot 50 metrov stran. Kot je videti na fotografijah, ki so jih objavili hrvaški mediji, je tudi porušil vrata gasilskega doma, ki so padla na gasilsko vozilo v garaži.

Veter odnesel streho

Veter je poleg tega odnesel streho z bencinske postaje Lukoila v Kladarah pri Pitomači ter poškodoval tovornjak in dva osebna avtomobila. Bencinsko črpalko so morali začasno zapreti.

Okvara na daljnovodu

Neurje je povzročilo okvaro na daljnovodu, zaradi česar je bil vzhodni del virovitiško-podravske županije nekaj časa brez elektrike. Gasilci pa so morali odstraniti več dreves, ki so se porušila na različnih koncih Virovitice in okoliških mest.

Starejši prebivalci območja so za lokalne medije povedali, da takšnega neurja ne pomnijo.