Kdo je tu chef? KOGO, seveda! (FOTO, VIDEO)

Koper

Pride moški v bar … In nikoli več ne odide! Prav z lahkoto bi se to zgodilo v prenovljeni restavraciji kleti Vinakoper, ki se ponaša s pomenljivim imenom KOGO. Namreč, KOGO je več kot zgolj restavracija, tekom dneva je idealen sestanek ob kavi s poslovnim partnerjem, popoldne za srečanje s starim znancem ob kozarcu vina, zvečer pa za romantično večerjo ali zabavno vinsko degustacijo ob hrani z družbo prijateljev. KOGO je dejansko novi chef v mestu.

Vinska klet Vinakoper je v zadnjih letih Šmarsko cesto spremenila v eno najbolj atraktivnih lokacij v Kopru. Ne verjamete? Pa še boste, ko se boste zapeljali v njihov Vinski butik Hiše refoška, ko boste vstopili v sodobno prenovljeno restavracijo KOGO in ko boste kaj kmalu lahko posedeli tudi na novi terasi vinskega hrama. Prepričani smo, da to od Vinakoper tudi ni vse.

Dobrodošli pri - kuharju

A posvetimo se tokrat njihovi prenovljeni restavraciji KOGO. Vsi, ki vas korenine vežejo na Istro, boste vedeli, da beseda pomeni narečni izraz za kuharja. Chefa torej. "Ime združuje tradicijo, narečje in rustikalnost, obenem pa zveni trendovsko in moderno," pojasnjuje direktor Vinakoper Borut Fakin, ki dodaja, da si v prenovljeno restavracijo želijo privabiti tako njihove zveste kupce, kot tudi vse, ki iščejo trendovsko nadgrajene domače recepte in domiselno postrežene jedi.

Ena izmed izjemnih prednosti restavracije KOGO je namreč ravno ta, da je za obisk primerna tekom celega dneva ter praktično za vsakogar. V ritmu dnevnega bistroja je odlična za posloven pogovor v mirni atmosferi ob kozarcu vina ali lahkotnega kosila. Prav tako je prava točka za postanek po službi, ko si v družbi sodelavca ali prijateljev zaželimo malo sprostitve, tudi v čudovitih kombinacijah vina in tradicionalnih istrskih delikatesnih specialitet.

Chefinja KOGA Nives Zonta pa svoje prave, virtuozne sposobnosti pokaže pri pripravi krožnikov, ki jih postreže tekom dneva ali kot večerjo. Takrat se na krožnikih razbohotijo lokalni okusi sodobnih receptur, ki pa spoštljivo gledajo na tradicijo, ohranjajo njene kulinarične specifike in jih plemenitijo s sodobnimi tehnikami in kombinacijami.

Vodja restavracije Marko Kozel pojasni, da ponujajo tudi pripravo okusnih narezkov in sorodne ponudbe za domov, s čimer obiskovalci tudi v času omejitev lahko uživajo ob odličnih istrskih okusih in vinih iz zakladnice Vinakoper, prav tako pa poskrbijo tudi za različne zaključene skupine, tematske večere in zabave.

Mlada lokalna ekipa, ki je prevzela vodenje restavracije Vinakoper stavi predvsem na izvrstno kulinariko in sodoben ambient ter koncept, ki združuje odlična vina, delikatesno hrano in gurmanske izdelke.

Pa kaj bi pisali na dolgo in široko – tako restavracijo morate preprosto doživeti. V objemu toplega sonca, s pogledom na modro nebo in vonjem po morju, kar vam obljubljajo že barve logotipa nove restavracije KOGO.

Zato brez zadržkov, preverite izjemno ponudbo. Ta restavracija mnogoterih obrazov in doživetij bo vaša – pa saj že veste, kajne? – nova najljubša lokacija za vsak trenutek dneva in vsako družbo.